Afrikaanse inrichting

Waan je op de Afrikaanse savanne. Droom weg in een huis dat de Afrikaanse sfeer uitademt. Ga voor een luipaardprint of kies voor donkere aardetinten en natuurlijke materialen.


In to the desert

Afrikaanse inrichting is rijk aan luxe materialen, exotische prints en zacht wapperende voiles. De wollen poefs, zachte handgeknoopte kleden die met natuurlijke kleurstoffen geverfd zijn en een antieke verweerde look hebben. Traditionele patronen worden gemixed met moderne streepdessins op een ondergrond van kamerbreed gelegde tapijttegels met een sisalstructuur. Er wordt gebruik gemaakt van massief oud Europees eiken, glanzende, geborduurde plaids en sierkussens gemaakt van metallic stof, sari´s en houten kralen.

Wil jij Afrika op de muur? De collectie Native bestaat uit een patchwork van huid dat eruit ziet en aanvoelt als een echte huid van een zebra, koe, veulen of krokodil. Met authentieke, zo uit de natuur gehaalde decoraties zoals de mosselpalen, het van takken gemaakte bijzettafeltje en de opgezette beesten krijgt je woonkamer ook echt de ruige, stoere uitstraling die past bij het tijdloze maar toch elke dag veranderende karakter van de woestijn. 


Natuurlijke materialen en tinten

Door het gebruik van natuurlijke materialen zoals hout en steen en donkere tinten geef je je huis ook een geheel andere sfeer. Aardetinten in combinatie met strakke elementen maken van je huis geen jungle, maar brengen wel warmte en sfeer in huis. Ga op zoek naar gebruikte, geweven stoffen en elementen met kralen op accessoires, zoals sierkussens. Gebutste houten schalen, beschilderde maskers, maskers met kralen en andere accessoires van bijvoorbeeld leer, bont, koper, klei, veren en paardenhaar zorgen ook voor een Afrikaanse sfeer.


​SFEER: Nieuw landelijk, wild life, ruig, beestachtig, woestijn, mysterieus, door de natuur gevormd, stoer en geheime verleiding

KLEUREN: De kleuren van zand, klei, kiezel, hout, goud, brons, koper en de ondergaande zon staan centraal.

MATERIALEN: Wat betreft materialen geven onbewerkt hout,wol, katoen en zijde, metalen zoals koper, ijzer, brons en goud (edelmetaal), gekleurd glas, zand, steen of huiden een Afrikaanse touch aan je interieur.

 

Dierenprints

Wat natuurlijk niet mag ontbreken in een Afrikaans getint interieur zijn de diverse dierenprints. Je kunt deze print op verschillende manieren terug laten komen in je interieur. Denk aan kussens, kleden, maar ook in de kappen van lampen kun je de dierenprint terug laten komen.

Dierenprint op de vloer? Heuga heeft vloertegels ontworpen in allerlei verschillende kleuren, ontwerpen en patronen , die je naar eigen inzicht kunt leggen. Zo creëer je je eigen, persoonlijke vloer! Extra leuk is dit met de collectie Animals & Minerals van Heuga, die bestaat uit afbeeldingen van kiezelstenen en dierenprints. Kies en combineer!