Badkamerkranen

Je hebt een huis gekocht, weet wat voor bad je wilt, hoe de keuken moet worden en de vloer is ook binnen. Maar hoe zit het met de kleine dingen in huis, zoals de badkamerkranen? Vergeet deze niet, want ze maken of breken je stijl. Wat tips en trends op een rijtje.


Eenzame badkamerkraan

Door de opkomst van minimalistische wastafels en strakke baden, is er minder ruimte voor de kraan. Zo zijn er de laatste tijd veel vrijstaande kranen bijgekomen op de markt. Denk hierbij aan kranen die je in de wand wegwerkt of vloerkranen. Een voorbeeld is de vloerkraan van Axor Citterio die in 2007 de iF product design award in de wacht sleepte.


Dag franjes!

 

Soms zijn zelfs de hendel en handgrepen niet terug te vinden, zoals bij het ontwerp van architect Jean Nouvel. Hij ontwierp een wastafelkraan zonder handgrepen, maar op elektriciteit. Met vier knoppen boven de kraan zet je hem aan en uit en regel je de temperatuur en de stroming van het water. Dit is een vernuftig nieuwtje en niet voor ieders smaak geschikt. Wat je wel steeds meer ziet, zijn eengreeps mengkranen zonder franjes en tierelantijnen.  

 

Of toch wel franjes aan de badkamerkraan?

 


Eerder namen we afscheid van de franjes, maar helemaal wegstoppen kunnen we ze niet. De klassieke vormgeving maakt elke keer weer zijn comeback en huizen met een klassieke/barok stijl, kunnen zeker niet zonder. Ontwerpers proberen tot in het kleinste detail de authenticiteit van de klassieke stijl te waarborgen en zo krijgt het toch weer een heel eigentijds tintje.

Doorvoeren

Bijna elk kranenmerk heeft diverse modellen die op elkaar aansluiten. Terugkerende elementen maken je interieur krachtig en op die trend sluiten de fabrikanten goed aan. Je kunt zelfs de stijl van je bad- en wastafelkraan doortrekken naar je keukenkraan.


Lichtkranen!

Naast de designkraan, kun je nu ook een kraan aanschaffen die een verlichte waterstraal afgeeft. Kranenfabrikant Sam heeft zelfs een kraan ontworpen, die nog een tandje verder gaat. Ook de wastafel kleurt op als het water erin stroomt. Bij de Sam Eileen lichtkraan kun je kiezen uit vier kleuren; rood, geel, blauw of groen. Hansa heeft een lichtkraan die reageert op de watertemperatuur. Hoe warmer het water, hoe roder de straal.

Tip: Last van een lekkende kraan? Bekijk onze video! Je zult zien hoe simpel dit klusje eigenlijk is.