Behangen: zo doe je dat

Behang. Het ziet er leuk uit, maar wat een crime is het soms om die pappige lappen netjes en recht tegen de muur te krijgen. Niets irritanter dan wanneer er bobbeltjes zitten in dat peperdure behang of dat de print nét niet lekker aansluit. Maar geen paniek, met onze tips en de allernieuwste trends komt het helemaal goed. Binnenkort knal je gewoon een leuk retro- of glitterbehangetje tegen de muur. Zonder problemen.
 

Behangen, zo gedaan!

Op Moviq vind je al een complete gebruiksaanwijzing om je behang strak tegen je muren te krijgen. Daarom geven we je nu alleen nog wat korte en handige tips. Voor een uitgebreide handleiding verwijzen we je graag door naar ons artikel over behangen.

  • Controleer altijd of je de lijm op het behang of op de muur moet aanbrengen
  • Zorg voor een getekende loodlijn (huizen zijn namelijk nooit helemaal recht)
  • Vergeet de muur niet vooraf te reinigen en haal eerst alle oneffenheden weg
  • Stopcontact? Schakel de stroom uit, plak het behang eroverheen, snijd een kruis en knip het stopcontact uit
  • Heb je een behang met print? Op de verpakking zie je precies hoeveel je nodig hebt om de print perfect uit te laten komen
     

 

 

Behang trends Eijffinger

Iedereen kent het behangmerk Eijffinger wel. Bovendien maakt dit bedrijf niet alleen behang, maar ook meubel- en gordijnstoffen. Het behang van Eijffinger is hip en altijd volgens de laatste trends.

 

Grand Gala

Denk aan Frankrijk, Versailles, barok, en koningin Marie Antoinette. Deze collectie van Eijffinger bestaat uit behang met grote barokke dessins, bloemen en strepen. De combinatie van donkere kleuren en pasteltinten geven je kamer een spannende look. Bovendien ontwierp Eijffinger speciaal voor het Grand Gala behang een bijpassend stoffenassortiment. Kortom: een collectie die de spanning en kleuren van nu combineert met de royale luxe van toen.

 

Club

De collectie ‘Club’ van Eijffinger geeft glans een nieuwe dimensie. Deze behangontwerpen zijn geïnspireerd door glamour, drama, spiegels en holografische effecten. Een unieke collectie met een funky twist.

Un Bisou

Bloemen zorgen eigenlijk altijd voor kleur en vrolijkheid in je interieur. Eijffinger baseerde de collectie ‘Un Bisou’ op de verborgen steegjes in Parijs, met weelderige rozen en prachtige bloemen die langs de muren omhoogklimmen. Het romantische leven in Frankrijk is de inspiratiebron voor deze nieuwe behangcollectie geweest. Met ‘Un Bisou’ van Eijffinger haal je absoluut Franse sferen in huis.