Bespaar op verhuiskosten

Verhuizen met een professional is niet duur. De uurprijs ligt een stuk lager dan bijvoorbeeld die van een timmerman of hovenier. Toch is besparen op de verhuiskosten altijd fijn. Wij geven je tips hoe je dit het beste kan doen.


Kies de juiste verhuisdag

Van de zeven dagen in de week kun je zeven dagen verhuizen. De kosten verschillen echter per dag. Het is een kwestie van vraag en aanbod. Aan het begin van de week heeft de verhuizer het over het algemeen rustig. Aan het eind van de werk week wordt het druk. Waarom? Omdat iedereen graag voor het weekend verhuist, zodat ze het hele weekend hebben om uit te pakken. Verhuis je op zaterdag of zondag, dan is het ook duurder omdat het loon van de verhuismannen in het weekend stijgt. Dus heb je nog genoeg vakantiedagen, verhuis dan op maandag, wel zo goedkoop.


Help zelf mee met de verhuizing

Je kunt er voor kiezen om de lichtere spullen, bijvoorbeeld de dozen, zelf te verhuizen. Ga je regelmatig bij je nieuwe huis kijken, stop de kofferbak dan steeds vol. Vind je dit te veel gedoe, dan kan je ook je sterke vrienden inzetten. De meeste verhuisbedrijven staan hier voor open. Zo is de verhuiswagen bij A sneller gevuld en bij B sneller geleegd, waardoor de verhuiskosten worden gedrukt.

 

financien_spaarvarken_goud_presenttime_0710

Zoek je spullen uit

Je betrekt je nieuwe huis, haalt de dozen leeg en richt je kledingkast opnieuw in. Op dit moment worden vaak de spullen uitgezocht. Raar moment eigenlijk, eerst de verhuizer betalen om het te vervoeren om het vervolgens weg te gooien. Zoek het voortijdiguit. Verkoop de oude bank aan een student en geef je kleding die je bijna nooit meer aantrekt aan een goed doel. Leuk om te doen en het maakt je verhuizing een stuk makkelijker én goedkoper.