Besparen op schilderkosten

Je huurt een vakman in en wilt deze graag betalen wat hij waard is. Toch is het fijn om te besparen op je schilderkosten. We geven je tips hoe je dit het beste kunt doen.


Het schilderproces

Een schilder berekent bij het opmaken van de offerte hoeveel uur hij nodig heeft om de klus te klaren. Om te beginnen kijkt hij naar de situatie: kan hij overal makkelijk bij, moet de vloer afgeplakt worden en moeten er lampen gedemonteerd worden? Daarna bekijkt hij hoeveel lagen en liter verf er nodig is. Vervolgens rekent hij uit hoeveel uur hij aan het schuren en schilderen zal besteden.


Voorbereiding schilderen

Je kunt de schilder tijd besparen met het voorbereidende werk, en dat scheelt natuurlijk in de kosten. Begin met het vrij maken van de ruimte: schuif de banken aan de kant, haal de spiegel van de wand en rol het tapijt op. Demonteer je lampen en bevestingshaakjes van je schilderij.  Heb je spotjes, klik ze dan uit het plafond en koppel de draadjes los. Vraag de schilder vervolgens goed materiaal om de vloer en eventueel de wanden af te plakken. Doe dit nauwkeurig anders heb je straks een aantal gekleurde strepen op je parketvloer staan. Als je bij de schilder aangeeft dat je deze werkzaamheden zelf doet, dan zal hij een aantal uur minder schrijven voor de klus en dit merk je in de prijs.

 

financien_karretje-eurobiljetten_0805

Vraag offertes van schilders aan

Schilders geven scherpe prijzen als er concurrentie aanwezig is. Dus vraag een offerte aan zodat je kunt vergelijken wie de beste deal geeft. Vergelijk echter niet alleen prijs, maar ook zeker de kwaliteit.