Checklist verhuizen: na de verhuizing

Om stress en tijdnood tijdens je verhuizing te voorkomen, is het belangrijk om een goed verhuisplan te hebben. Dit is wat je nog moet doen nadat je bent verhuisd.

De verhuizing is achter de rug, maar je kunt nog niet achterover gaan zitten. Er zijn nog een paar laatste dingen die je moet regelen voordat je nieuwe huis echt je thuis wordt.


Verhuistip 1

Controleer de nieuwe woning op mankementen; schakel eventueel een specialist in die een bouwtechnische keuring voor je uitvoert.


Verhuistip 2

Het grote uitpakken kan beginnen. Om te voorkomen dat je weken na de verhuizing nog tussen de dozen zit kun je het beste kort na de verhuizing beginnen met uitpakken. Eerst de spullen die je snel nodig hebt en dan langzaam naar boven.


Verhuistip 3

Geef binnen 5 dagen na de verhuisdag de meterstanden van de oude en de nieuwe woning door aan je energieleverancier en het waterbedrijf.


Verhuistip 4

Doe binnen 5 dagen aangifte van adreswijziging in je nieuwe gemeente.

Borg_sleutelgeld

Verhuistip 5

Vergeet niet de sloten te vervangen. Je wil immers geen vreemden over de vloer in je nieuwe huis. Het is een van de meest simpele manieren van inbraakpreventie.


Verhuistip 6

Controleer je persoonlijke verhuisboekje bij Verhuisvriend.nl en vul het aan als je nog een adreswijziging vergeten bent. Je kunt het verhuisboekje tot een maand na de verhuisdatum gebruiken.