Checklist verhuizen: vier weken voor de verhuizing

Om stress en tijdnood tijdens je verhuizing te voorkomen, is het belangrijk om een goed verhuisplan te hebben. Dit is wat je kunt regelen vanaf 4 weken voor de verhuizing.

Vier weken voor de verhuizing ben je ruim op tijd om ervoor te zorgen dat je na de verhuizing er in je nieuwe huis ook warmpjes bij zit. Dat je gewoon televisie kunt kijken en je bankzaken online kunt regelen, maar ook dat er gewoon een krant op de mat valt en dat je kinderen straks naar een nieuwe school kunnen. Genoeg te regelen dus!


Verhuistip 1

Je kunt de verhuizing van gas, water en elektra regelen met je leverancier. Dit is ook het moment om over te stappen als je altijd al naar een andere leverancier wilde overstappen. Gebruik hiervoor bijvoorbeeld de gemakkelijke Energie Overstapservice. Hier kun je nog meer lezen over het verhuizen van energie.


Verhuistip 2

Dit is ook het moment om je krant-, telefonie-, internet- en televisieabonnement in je oude woning op te zeggen en aan te vragen voor nieuwe woning.


Verhuistip 3

Inboedel- en opstalverzekering nieuwe woning regelen. Let wel op een overlapperiode, vooral vlak vóór de verhuizing, wanneer er al spullen in je nieuwe huis staan.


Verhuistip 4

Begin ook met het inpakken en opruimen van de rest van je spullen en de kamers. Zorg ervoor dat je alleen de broodnodige spullen nog niet in een doos hebt zitten. Denk niet te licht over het inpakken van je spullen, er gaat altijd meer tijd in zitten dan je denkt.


Verhuistip 5

Op sommige spullen zitten enorme wachttijden. Zorg dat je je nieuwe meubels, maar ook je gordijnen op tijd bestelt. Zo voorkom je dat je de eerste weken in je nieuwe huis op tuinstoelen zit en met kranten voor de ramen.


Verhuistip 6

Typisch geval van iets kleins, maar wel verstandig om alvast geregeld te hebben. Een naamplaatje voor je nieuwe huis.

 

apparaat_telefoon-ouderwets_groen_0711

Verhuizen naar een andere gemeente

Wanneer je gaat verhuizen naar een andere gemeente komen er nog een aantal andere dingen kijken in de laatste 4 weken voor de verhuizing.


Verhuistip 1

Schrijf je in bij de nieuwe gemeente, het is meestal niet nodig je uit te schrijven bij de oude gemeente. Vraag dit voor de zekerheid wel bij je inschrijving.


Verhuistip 2

Ook voor je kinderen moet er het nodige worden geregeld. Er moet een nieuwe school worden gezocht en de oude school moet op de hoogte worden gebracht van de verhuizing. Ook de sportverenigingen of clubs waar je kinderen lid van zijn hanteren vaak een opzegtermijn. 


Verhuistip 3

Niet alleen voor je kinderen, maar ook jouw lidmaatschap van sportclubs of andere verenigingen in oude woonplaats moeten worden opgezegd. Je kunt je in de nieuwe woonplaats meteen aanmelden of oriënteren op nieuwe clubs en verenigingen.


Verhuistip 4

Wellicht is het handig om van huisarts of tandarts te veranderen. Check of de huisartsen en tandartsen in je nieuwe woonplaats plek hebben voor nieuwe cliënten. Vooral in de grote steden kan het nog wel eens lastig zijn een nieuwe huisarts of tandarts te vinden. Het is ook handig om te informeren naar maatschappelijk werk, kinderopvang, afvalverwerking, gemeentelijke bepalingen, hondenbelasting en de parkeervergunning.