De buitenkeuken

De buitenkeuken is het helemaal. De trend van luxe en overdaad die binnenshuis al heerst, bereikt deze zomer ook de tuin. De tuin wordt hiermee steeds meer bij het huis betrokken en beschouwd als volwaardige ruimte. Niet gek dus dat de buitenkeuken zijn opmars maakt.

 

Buitenkeuken in diverse smaken

Een buitenkeuken vind je in alle maten en prijsklasses. Kijk bij tuincentra, bouwmarkten en speciaalzaken. Of zoek rond op het internet voor scherpe aanbiedingen.

 

 

Links: buitenkeuken Brada €499, Rechts: buitenkeuken Boretti € 699,-

Links: buitenkeuken module van One Q (prijs op aanvraag). Rechts: buitenkeuken Alpina

Links: buitenkeuken Smeg vanaf €2500,-. Rechts: buitenkeuken Luxius €3195, -

Schoonmaaktips voor je buitenkeuken

  • Maak de buitenkeuken altijd schoon na gebruik. Liefst met lauwwarm water en afwasmiddel zodat de etensresten makkelijk verwijderd kunnen worden.
  • Een grillplaat of rooster mag best een beetje vet blijven. Gebruik dus geen agressief schoonmaakmiddel. Vet de roosters eventueel in met (olijf)olie. Grillplaten en roosters hoeven niet schoongemaakt te worden in de vaatwasser, maar het kan vaak wel.
  • De lekbak en het vetopvangbakje onder de grill moeten regelmatig worden schoongemaakt. Over het algemeen zijn de bakjes goed los te maken van de buitenkeuken. Dit maakt het schoonmaken wel gemakkelijker.
  • Dek de buitenkeuken na gebruik af met een hoes.
  • Aan het einde van het seizoen is het aan te raden om alle onderdelen van de buitenkeuken even los te halen en schoon te maken. Ontkoppel de gasfles. Als je de buitenkeuken buiten laat staan in de winter, haal dan bij voorkeur de gasslang los en berg deze binnen op. Bij goed onderhoud en bescherming tegen het weer moet een goede buitenkeuken 7 tot 8 jaar meekunnen.