De juiste verhuisservice

Het lijkt een bijzaak van je verhuizing, maar het doorgeven van adreswijzigingen is van groot belang. Als je even niet oplet, belandt je post gewoon op de oude deurmat. En dat wil je natuurlijk niet. Gelukkig kun je je nieuwe adres laten doorgeven met een verhuisservice. Maar hoe weet je nou welke service het beste is?


Verborgen kosten

Sommige bedrijven, zoals PostNL (voorheen TNTpost), bieden een gratis verhuisservice aan. Zij lichten bijvoorbeeld landelijke energie – en waterbedrijven in over je verhuizing. Maar je nieuwe adres moet ook bekend zijn bij regionale en lokale bedrijven. Denk bijvoorbeeld aan de huisarts, de tandarts en de sportvereniging. Veel van deze bedrijven staan niet op de lijst van de gratis verhuisservice. Je zult dan alsnog zelf aan de slag moeten met bellen, mailen en schrijven.

Verhuisvriend.nl is de enige verhuisservice die naast alle landelijke partijen óók regionale en lokale partijen informeert. Voor 19.95 euro regelen zij echt al je adreswijzigingen. Bovendien kun je op je persoonlijke online verhuisboekje de status van de wijzigingen bekijken.


Wat is privacy je waard?

Gratis verhuisservices moeten ergens het geld vandaan halen. Dit gebeurt veelal via het verkopen van adressen. Zo verkoopt PostNL bijvoorbeeld de adressen die zij verkrijgen via de verhuisservice.  

Verhuisvriend.nl heeft een privacybeleid waarbij persoonsgegevens niet doorverkocht worden. Dus geen ongevraagde reclame op je mat en geen spam e-mails in je inbox.

VVGolf_rotterdam

Dubbele maandlasten

Eenmalig een verhuisbericht doorgeven is vaak niet voldoende. Het bericht komt soms niet aan of de adreswijziging wordt veel te laat verwerkt. Gevolg: geen internet, geen water of dubbele maandlasten omdat je te laat hebt opgezegd. Verhuisvriend.nl is de enige verhuisservice die bijhoudt of alle adreswijzigingen zijn doorgevoerd. Wanneer een bedrijf niet op tijd reageert, stuurt verhuisvriend.nl een automatische herinnering. Zo loop je geen risico op onnodige kosten.


Doorzendservice is onnodig

Sommige mensen denken ‘ach, als ik niet alle betrokken instanties op de hoogte heb gesteld van mijn adreswijziging, dan laat ik de post gewoon doorsturen’. Dat kan wel, maar die doorzendservices zijn vaak duur. De kosten kunnen oplopen tot 45 euro voor twee maanden. Door alle partijen vóór je verhuisdatum al te informeren over je nieuwe adres, kun je dus veel geld besparen. Regel alle adreswijzigingen op tijd met Verhuisvriend.nl, dan heb je geen doorzendservice nodig.