De vijf mooiste huizen ter wereld

Smaken verschillen en niet iedereen heeft dezelfde stijl. Maar deze vijf huizen zijn wel erg bijzonder en mooi. De top vijf laat zien dat je overal en van alle materialen mooie gebouwen kunt maken. Van drijvende huizen tot wonen onder de grond en van Middeleeuwse torens tot artistieke driehoeken, alles staat erbij. Welke woning zou jij kiezen?

Nummer 5: Japans wonen

In Japan houden ze wel van gekke ontwerpen. Het Boukyo House in Sapporo is zo’n bijzonder ontwerp, van Nakayama Architecten. Het huis maakt efficiënt gebruik van de ruimte. Van buiten lijkt het net een verroeste doos, maar van binnen is alles supermodern ingericht. Om privacy te garanderen hebben de architecten het publieke deel op een ander niveau gezet dan het privédeel met slaapkamer en badkamer. Heb je dus ruzie met je partner, dan ga je gewoon alletwee op een andere verdieping zitten. Geen probleem.

Nummer 4: Driehoek

Als je een kind vraagt een huis te tekenen, wordt het bijna altijd een vierkant met een dakje. Maar een huis hoeft natuurlijk geen blokkendoos te zijn. De ontwerpers van Ranquist Development hebben in Chicago een driehoekig huis gebouwd. Het appartement bestaat uit drie verdiepingen, is heel open en laat veel zonlicht toe. Door de vorm van het huis ontstaat in het midden een soort binnentuin. De inrichting is modern en industrieel met veel beton, glas en donkere kleuren. In de kelder van het huis vind je een theater, een spa en een speelruimte voor de kinderen. Helemaal niet gek, zo’n driehoekig huis.

Nummer 3: Wonen als jonkvrouw

Vlakbij Siddington Village in Glouchestershire, Engeland, staat The Round Tower. Lange tijd stond deze Middeleeuwse toren te vergaan en keek niemand er naar om. Totdat de architecten van De Matos Ryan ermee aan de haal gingen. Zij herstelden de toren niet alleen in zijn volle glorie, maar bouwden er ook een waanzinnig huis. Onder de toren vind je vier slaapkamers, verschillende woonruimtes en een buitenzwembad. Bovenop de toren is een dakterras geplaatst. Daar gluur je tussen de kantelen over het land onder je, als een ware jonkvrouw of jonkheer.

 

Nummer 2: Drijvend op het water

Wil je wonen op het water, maar vind je een woonboot maar niets? Kijk dan eens naar dit bijzondere drijvende huis. Het Floating House is ontworpen door MOS Architects en staat op Lake Huron in Canada. Ze hebben geprobeerd het huis zoveel mogelijk te integreren met de omgeving, door veel glas en natuurlijke materialen als hout te gebruiken. De woning blijft drijven doordat het gebouwd is op zogenaamde ronde pontons. Zo zal het huis nooit zinken en altijd boven de waterspiegel blijven.

Nummer 1: Onder de grond

In het heuvelachtige landschap van Vals in Zwitserland, woont een gezin onder de grond. Het gaat hier niet om een konijnenfamilie, maar om mensen. Architecten van het Nederlandse SeArch en Christan Müller Architects bouwden een huis onder de grond. Een pad van stenen leidt je naar een soort ronde krater, waar je de voorkant van het huis kunt zien. Dit deel bestaat uit allemaal ramen, zodat er voldoende licht binnenkomt. Van binnen is alles modern ingericht en je vindt er alles wat je nodig hebt. En omdat het allemaal onder de grond ligt, blijft de natuur ongedeerd. Ideaal.
 

Tip: Heb je de 5 gekste en duurste huizen ter wereld al gezien?