De voordelen van nieuwbouw

Bij nieuwbouw denken we aan een vers gebouwd huis dat van alle moderne gemakken is voorzien. Moviq zet de voordelen van een nieuwbouwhuis op een rijtje.


Nieuwbouw heeft lagere bijkomende kosten

Een nieuwbouwwoning is vrij op naam (v.o.n.) en daardoor betaal je geen overdrachtsbelasting van 6%. Koop je een bestaande woning, dan betaal je aan kosten koper (k.k) zo'n 10 à 12%.


Nieuwbouw heeft een hoge verkoopprijs

De NVM heeft geconstateerd dat nieuwbouwhuizen vanaf 2000 steeds vaker door de eerste eigenaren te koop worden aangeboden voor een relatief hoge prijs. Dit komt doordat de kwaliteit verbeterd is en nieuwbouwwoningen meer gewaardeerd worden. De nieuwe eigenaren zijn met name tevreden over de lichtinval, indeling en grootte van de kamers.   


Garantie op je nieuwbouwhuis

Het GIW is in 1975 opgericht met als doel de kwaliteit van nieuwbouwwoningen te stimuleren. Met een GIW-garantie ben je als koper verzekerd van de kwaliteit van het woningbouwplan en van een betrouwbare aannemer. Het GIW-waarborgcertificaat beschermt je als er tijdens de bouw onverhoopt toch iets misgaat en tegen 'verborgen gebreken' na de oplevering.
 

Let op: Projectontwikkelaars zijn niet verplicht een GIW-garantie op nieuwbouwhuizen te verstrekken, dus vraag hiernaar bij de aankoop van je nieuwbouwhuis. 

 Energiezuinig en onderhoudsvriendelijk

Omdat nieuwbouwhuizen moeten voldoen aan de laatste overheidsnormen, zijn de woningen optimaal geïsoleerd. Ook heb je minder kosten aan onderhoud omdat er gewerkt is met duurzame materialen.

 

Casco, dus naar eigen smaak in te richten

Of je nu een authentiek houten vloer wilt of liever plavuizen, een zwart-witte keuken of een paars-blauwe badkamer, een fleurig behang op de muur of alles strak gestuct: in jouw nieuwbouwwoning bepaal je alles zelf en heb je geen last van de woonstijl van de vorige bewoners.


Bouw zelf je eigen nieuwbouwhuis

Nog mooier is particulier opdrachtgeverschap: zelf achter de tekentafel gaan zitten, je eigen droomhuis bedenken en dit door professionals laten realiseren. Je koopt dan zelf een stuk grond (of in erfpacht) en laat een architect de woning naar jouw wensen uitwerken.