verhuizen_inboedel-straat_0711

Diefstal, inbraak en hoe zit het met je Inboedelverzekering?

Bij diefstal en inbraak is de schade vaak enorm. Er wordt meer stukgemaakt dan nodig. Daarbij ben je vaak ook dure spullen kwijt. Ook een lekkage of binnenbrandje kan voor veel schade zorgen en dan is een inboedelverzekering geen overbodige luxe. Naast dat je in huis de nodige spullen hebt, neem je deze vaak ook mee naar buiten, zoals een digitale camera. Zorg ervoor dat al jouw spullen goed verzekerd zijn. Vraag meerdere offertes op als je van plan bent een inboedelverzekering af te sluiten en vergelijk deze met elkaar.


Wat is een inboedelverzekering?

Met een inboedelverzekering verzeker je datgene wat zich normaal gesproken niet in huis bevindt. Ook wel roerende zaken genoemd. Onder je inboedel valt datgene wat los in je huis staat en met een verhuizing meegenomen kan worden. Naast een LCD televisie, Laptop, Computer of DVD speler die vaak bij een diefstal worden meegenomen mag je sieraden zeker niet vergeten. Die dure ring die je van je overgrootmoeder hebt gekregen heeft vaak een emotionele waarde. Bij schade keert de inboedelverzekering een deel van de waarde uit. De inboedel in huis is vaak niet nieuw en bestaat al een aantal jaren. In de regel wordt dan vaak de dagwaarde uitgekeerd. Met de dagwaarde wordt er gekeken wat de waarde was van het product op de dag van de schade.

 

Ruimere Dekkingsgraad

Belangrijk is om één keer per jaar de inboedelverzekering na te kijken of deze nog de waarde dekt met hetgeen er in huis staat. In de loop der tijd komen er meer spullen in huis en als achteraf blijkt dat je onderverzekerd bent is dat niet fijn. Vaak is het slim om een ruimere dekkingsgraad te nemen. Stel je bent gedekt voor 150.000 euro dan krijg je alles wat daarboven valt niet uitgekeerd.


Waar denk je aan als je een inboedelverzekering afsluit:

  • Het is belangrijk om bijvoorbeeld drie offertes op te vragen en deze met elkaar te vergelijken. Vaak krijg je daardoor meer inzicht hoe het met de dekkingsgraad is gesteld.
  • Pas je inboedelverzekering aan als je veel spullen hebt gekocht met een hoge waarde.
  • Bekijk hoe je een korting kunt bedingen. Als jij preventie materialen aanschaft om schade te voorkomen dan krijg je daar extra korting door. Denk aan een rookmelder, extra sloten voor de ramen of waterslot op afwasmachine, maar ook een blusdeken bij brand bijvoorbeeld.


Woonverzekering

Met een woonverzekering van InShared heb je een ruime dekkingsgraad en ben je goed verzekerd tegen schade.


Tip: Verzeker je goed tegen diefstal en inbraak. Vaak is de schade enorm en ben je blij dat je daarvoor een verzekering hebt afgesloten.