Doe-het-zelf verhuizen

Heb je besloten om je verhuizing zelf te regelen? Zorg dan dat je precies weet wat je te wachten staat, zodat de dag zonder vervelende verrassingen verloopt. Er zijn namelijk een paar dingen waar je op moet letten, Moviq zet ze voor je op een rij.


Maak een stappenplan

Om stress en tijdnood te voorkomen, is het belangrijk een goed verhuisplan te hebben. Een helder stappenplan, noem het een checklist. Hierin staan alle zaken die geregeld moeten worden voor, tijdens en na de verhuizing. Er is een aantal fasen te onderscheiden; van het opzeggen van de huur van de oude woning, tot na de verhuizing. 


Zelf verhuizen of tóch een verhuisbedrijf?

Zelf verhuizen is een goed idee als je niet zo veel spullen hebt of als je niet ver hoeft te rijden. Dan kun je makkelijk je vrienden en familie uitnodigen om te helpen en ben je een stuk goedkoper uit. Maar ben je niet helemaal zeker van je zaak, ga je verder weg verhuizen of heb je veel spullen? Dan kan het een goed plan zijn om tóch een verhuisbedrijf in te schakelen. Zo weet je zeker dat de verhuisdag soepel verloopt en áls er onverhoopt iets gebeurd, ben je sowieso verzekerd tegen de schade.  Het bespaart een hoop tijd en je hebt veel minder stress. Je kunt er ook voor kiezen om alleen een deel van de verhuizing uit te besteden. Zo kun je bijvoorbeeld helpen met het inpakken van alle spullen. Dan bespaar je toch geld maar weet je zeker dat de verhuizing  professioneel verloopt. Wil je graag (een deel van) je verhuizing uitbesteden, en wil je weten wat dat ongeveer gaat kosten? Vraag dan een offerte aan.


Wat heb je nodig?

Vele handen maken licht werk. Vraag dus eerst rond of je (sterke) vrienden en/of familieleden mee willen helpen. Ook is het belangrijk om te kijken naar wat voor een auto je hebt. Is je auto groot genoeg om je spullen in te vervoeren? Zo niet, heb je zelf een busje ter beschikking of ken je iemand die er een heeft? Als je niet zo ver van je huidige woonplaats gaat verhuizen kun je ook overwegen om een paar keer heen en weer te rijden, dit kost natuurlijk wel meer tijd. Stel dat het mooi weer is en je hebt niet al te veel spullen, dan kun je natuurlijk ook altijd een bakfiets huren.

verhuizen_dozen-vrouw-bank-dromen_0711

Busje of aanhangwagen huren

Ben je niet in het bezit van een auto of busje dat groot genoeg is of heb je geen zin om steeds op en neer te rijden, dan kan het huren van een busje of aanhangwagen een goede oplossing zijn. De kosten verschillen van 45 euro tot 135 euro per dag. Dit is een handige oplossing die veel tijd bespaart, maar bedenk wel dat het niet altijd even makkelijk is. Met een aanhanger rijden of een bus inparkeren is vaak toch nét iets moeilijker dan je denkt.


Verhuisdozen inpakken

Eén van de meest tijdrovende klusjes is het inpakken van al je spullen. Zorg dan ook dat je hier op tijd mee begint en schakel misschien hulp in van familie of vrienden. Het is een goed plan om al je spullen te sorteren en op de dozen te schrijven bij welke kamer de verhuisdoos hoort. En als je toch bezig bent, is dit een goed moment om oude spullen die je niet meer gebruikt aan iemand anders te geven of op Marktplaats te zetten. Zo heb je gelijk een stuk minder om in te pakken! Vergeet niet om alle zware spullen onder in een doos te stoppen en pak waardevolle en/of breekbare spullen in met kranten. Lees onze inpaktips.

Je kunt het natuurlijk ook door een verhuisbedrijf laten regelen. Zij hebben veel ervaring en brengen al je waardevolle bezittingen veilig van A naar B. Een verhuisbedrijf hoeft niet duur te zijn, en neemt ook een hoop stress uit handen.