Eethoek

De eethoek krijgt steeds meer een centrale plek in ons leven thuis. We eten er niet alleen, maar er wordt ook aan gelezen, gewerkt en geleefd.
 

Eethoek in vorm

Wat dacht je van een tafel waar je spullen onder het tafelblad kunt wegstoppen? Of juist een ronde tafel zodat iedereen elkaar goed kan zien? Als je een speciale wens qua vorm en grootte hebt, kun je een tafel op maat laten maken. We zien deze vaak van (steiger)hout, maar ook kunststof kan natuurlijk. Check bij je keukenfabrikant of hij misschien een tafel op maat kan maken, zodat hij helemaal bij je keuken aansluit of vraag gratis een offerte aan!  

 

 

 

In de keuken

De bartafel zie je regelmatig in combinatie met stoelen met een hogere rugleuning. Hierdoor krijgt deze tafel meer de status van eettafel. Als je in de keuken een klein plekje wil creëren om even aan te ontbijten, kun je ook een bedtafel neerzetten met krukjes. Deze is smal en neemt dus weinig ruimte in beslag. Als je eethoek en keuken nauwelijks van elkaar gescheiden zijn, kun je het eet- en kookgedeelte markeren door er een andere vloer te leggen. 

Combinatie

Voor een leuk contrast kun je je houten eettafel combineren met kunststof stoelen. Of neem juist allemaal verschillende tweedehands houten exemplaren en schilder ze in dezelfde kleur. Let bij je stoelen op de hoogte van de rugleuning als je ruimte niet groot is: hoge stoelleuningen maken de ruimte kleiner. Als je in een smalle ruimte een eettafel neer wilt zetten, bespaar je ruimte door aan één kant een bankje of krukken te plaatsen. Praktisch en het staat nog leuk ook!