Energie en verhuizen

Ga je verhuizen, denk dan ook aan het omzetten van je energie. De meeste energiebedrijven verwachten dat je minimaal 2 weken voor je verhuizing doorgeeft dat je vertrekt. Zo weet je zeker dat je gas, water en licht op tijd aan- en afgesloten kunnen worden. Niemand zit te wachten op een verhuizing… in het donker.

Er zijn verschillende manieren om aan te geven dat je verhuist: met een online formulier bij je energieleverancier, telefonisch of via de verhuisservice van Verhuisvriend.nl. Met deze uitgebreide verhuisservice kun je bij alle energiebedrijven een nieuwe aansluiting aanvragen, een oude opzeggen of gewoon verhuizen. Je meterstanden kun je later doorgeven, maar let op: wel binnen 5 dagen na de sleuteloverdracht. Je ontvangt dan op je nieuwe adres de eindafrekening van je oude huis en een inschatting van je nieuwe maandbedrag. Verhuis je naar een nieuwbouwwoning? Dan moet je aannemer ervoor zorgen dat je een aansluiting op het elektriciteits-, gas- en/of warmtenet krijgt. Zorg wel zelf voor je energieleverancier!

 

lamp_symbool-peertjes_0711

Een goed moment voor een overstap

Een verhuizing is het ideale moment om over te stappen naar een andere energieleverancier. Wellicht ben je voordeliger uit als je overstapt naar een dubbeltarief of ga je over op groene stroom. Met de onderstaande Energie Overstapservice van Moviq zie je overzichtelijk welke energieleverancier voor jou het meest voordelig is en kun je direct overstappen.