finan

Financiering

Elke verbouwing heeft een vorm van financiering nodig. Voor de kleine klussen kan je met je pinpas naar de bouwmarkt, voor de grote klussen heb je misschien je spaargeld nodig of een tweede hypotheek. Net zoals een huis kopen of huren komt er bij een verbouwing een kostenplaatje kijken wat je goed moet doorrekenen.

De investering die je doet levert niet alleen een mooier of beter huis op voor jezelf, maar je beïnvloed ook de overwaarde van je huis. Lees hier alles over de financiering van je verbouwing.

geld-klus

De financiering van je verbouwing

Een nieuwe badkamer, een dakkapel of een hypermoderne keuken. Wie gaat verbouwen moet hoe dan ook zijn portemonnee trekken. Welke mogelijkheden zijn er voor de financiering van je verbouwing?
 

Een verbouwing kan aardig wat kosten, zeker als het om een groter project gaat.  Er zijn gelukkig verschillende mogelijkheden voor de financiering van je verbouwing. Je kunt je spaarrekening aanspreken, maar vaak is het gunstiger om een lening te nemen. De rente die je betaalt, is namelijk fiscaal aftrekbaar.

Lees meer...

financien_berekening-detail_0710

Wat er in een verbouwofferte staat

Je wilt de verbouwing van je huis uitbesteden aan een aannemer. Als je deze hebt gevonden zal hij, op basis van jouw wensen, een offerte uitbrengen. Hierin staan alle werkzaamheden (en eventuele materiaalkosten) die nodig zijn om je plannen te realiseren.


Dit moet er in de offerte staan

Zolang er nog onduidelijkheden zijn, is de offerte nog niet compleet. Maar als je precies weet wat je wilt, geeft de offerte tot in detail aan wat de kosten van je verbouwing zijn. Bepaalde informatie mag in een goede offerte niet ontbreken.

Lees meer...

varken2

Voordeling verbouwen

Je wilt niet verhuizen, maar wel anders wonen. Verbouwen dus. Dan denk je na over de financiering. Veel huizenbezitters sluiten een lening af, maar het is de vraag of dat wel zo voordelig is. Moviq geeft je een overzicht van de financieringsmogelijkheden.

Financieren met spaargeld

De beste manier om een verbouwing te financieren, hangt van je persoonlijke situatie af. Als je spaargeld of beleggingen hebt (box 3), kun je vermogensbelasting besparen door hiermee je verbouwing te financieren. Verwacht je later nog grote uitgaven, zoals de studie van je kinderen, dan kun je beter lenen voor een verbouwing. Rente op een verbouwingskrediet is namelijk aftrekbaar van de inkomstenbelasting. Een lening voor een studie niet. Let op vanaf 1 januari 2013 geldt voor nieuwe verbouwingskredieten dat de rente alleen nog aftrekbaar is bij een Persoonlijke Lening.

Lees meer...