gespot: kruidentuin aan je plafond

Een keuken is geen keuken zonder kruiden. Omdat sommige mensen geen tuin hebben, zijn zij gedoemd tot de gedroogde variant. Toch? Fout, zeggen ze bij het Nieuw-Zeelandse bureau Boskke. Met hun Sky Planter kunnen mensen zonder tuin en met weinig ruimte toch een eigen kruidentuin starten. Gewoon, aan het plafond.

Slim en simpel

Het idee van de Sky Planter is slim en simpel. Je neemt een pot, stopt er een plant in en keert hem om. Door een keramieken disk te plaatsen onder de pot, valt de aarde er niet uit. Water krijgt de plant automatisch toegediend via een ingebouwd reservoir dat je heel soms moet vullen. Dat bespaart je tijd en het water komt direct bij de wortels van de plant.

 

 

Kruiden of bloemen

Hang de omgekeerde planten in de keuken, zodat je tijdens het koken lekker kunt graaien. Zonder problemen knip je wat munt, een plukje oregano en een takje rozemarijn van je plafond. Zo maak je een heerlijk maal in een groene omgeving. Of vul de Sky Planter met bloemen en hang hem in de woonkamer, voor de vrolijke noot. Zorg wel dat de planten genoeg licht krijgen, anders redden ze het niet. 

Bekijk op de website van Boskke waar je de Sky Planter in Nederland kunt kopen.