gespot: slim voedsel bewaren

Weten we tegenwoordig nog wel hoe we het beste voedsel kunnen bewaren? We gooien gewoon alles in de koelkast, maar dat is helemaal niet nodig. Jihyun Ryou is afgestudeerd aan de Design Academy Eindhoven en bedacht manieren om voedsel buiten de vrieskast te bewaren, zonder dat het eten pootjes krijgt.

Save Food from the Fridge

Jihyun Ryou bedacht het Save Food from the Fridge-project met het idee om de relatie tussen mens en voedsel te verbeteren en er uiteindelijk voor te zorgen dat we minder hoeven weg te gooien. Ryou ontwierp verschillende soorten opbergplanken, elk met zijn eigen doelgroep.

 

Designplanken voor voedsel

Zo maakte ze een plank voor verticale groentes zoals wortels. Door de wortels rechtop in bakjes zand te plaatsen, blijft hun energie langer behouden en houden ze water vast. Verder is er een plank speciaal bedoeld voor appels en aardappels. Appels scheiden ethyleen af, waardoor veel vruchten sneller rijp worden. Aardappels blijven juist langer goed in gezelschap van appels. Ook aubergine, courgette, paprika en komkommer mogen buiten de koelkast blijven. Zolang je ze maar elke dag water geeft in hun speciale opbergbakjes. Anders krijgen ze alsnog pootjes. Als je geïnteresseerd bent in de designplanken, kijk dan op de Jihyun Ryou’s website