Goede verhuisdozen is het halve werk

Verhuizen, eindelijk is het zover. Je computer, je favoriete boeken die je door de jaren hebt verzameld en je keukenspullen: alles gaat in de verhuisdoos. Maar wat voor verhuisdoos gebruik je daarvoor en waar kan je deze kopen?


Soorten verhuisdozen

Er zijn verschillende soorten verhuisdozen en die hebben ook allemaal een ander doel. Zo zijn er bijvoorbeeld professionele, dikke verhuisdozen waar je makkelijk 35 kilo in kwijt kunt. Aan zo’n verhuisdoos zitten handige handvaten zodat je jouw favoriete bestek en servies niet per ongeluk laat vallen. Voor alle dozen met lichtere spullen kun je de zogenaamde autolock verhuis dozen gebruiken. Deze dozen kun je makkelijk opzetten en dicht ‘klikken’. Let wel op dat je ze niet te zwaar maakt, anders zijn ze lastig te tillen. 


Verhuisdozen opvullen

Denk er aan om je waardevolle en/of breekbare spullen te beschermen in de verhuisdoos. Je wilt natuurlijk niet dat je in je nieuwe huis staat en erachter komt dat je prachtige vaas kapot is gegaan. Daarom kun je breekbare spullen zoals glaswerk, servies of zelfs je televisie inpakken met noppenfolie zodat het goed beschermd is. Noppenfolie koop je meestal in rollen van 50 cm breed en 50 meter lang of 1 meter breed en 100 meter lang.

Voor echt waardevolle spullen kun je opvulmateriaal gebruiken zoals opvulchips. Deze opvulchips doe je samen met je mooie servies in een doos zodat er niks verschuift tijdens het verhuizen en alles heel blijft.

 

verhuisdozen

Matras- en meubelhoezen

Er zijn ook spullen die niet in een verhuisdoos passen maar die je wel graag wilt beschermen. Zodat je mooie stoel of de matras van je bed niet vies wordt tijdens de verhuizing. Daar is een ideale oplossing voor: matras- en meubelhoezen. Dat zijn een soort plastic ‘zakken’ die je over je matras en/of meubels heen doet.


Wat kost jouw verhuizing?

Laat je verhuizing door een professioneel verhuisbedrijf regelen, dan weet je zeker dat al je kostbare spullen veilig in je nieuwe huis aankomen. Dit hoeft helemaal niet duur te zijn. Benieuwd wat jouw verhuizing zou kosten? Vraag meteen een offerta aan van verschillende verhuizers aan. Gratis én vrijblijvend.