Haal meer uit je balkon

Geen tuin, maar wel een balkon? Haal binnen naar buiten en creëer een heerlijke leefplek met veel sfeer en comfort. Je eigen villa balkonia! 


Balkon inrichten

Tuinmeubilair is uitgegroeid tot outdoor design en niet meer te onderscheiden van binnenmeubilair. Mooie, comfortabele en praktische banken en stoelen zijn er in vele vormen en materialen. Net als in je woonkamer eigenlijk. Aan opbergen is ook gedacht. Veel van deze nieuwe meubelen kun je heel handig opstapelen.

Tips voor je balkon:

  • Vaak wordt het gewicht dat een balkon kan dragen overschat! Ga eerst na hoeveel jouw balkon aankan, voordat je er een jacuzzi plaatst
  • Zorg ervoor dat er gaten in de plantenpotten en bloembakken zitten, zodat overtollig water weg kan lopen. Leg bovenop deze gaten potscherven, zodat de aarde niet wegstroomt
  • Maak het balkon, indien nodig, kindveilig. Zorg ervoor dat de ruimte tussen de spijlen niet meer dan 10 centimeter is. Zijn er kinderen op het balkon, plaats dan geen stoelen of andere meubels waar ze op kunnen klimmen. Ook potten zijn handige opstapjes
  • Voor de aanleg van een balkon en zelfs een balkonhek is in veel gevallen een bouwvergunning nodig.

Maak van je balkon een gezellige plek

Heen en weer wiegen en wegdromen naar verre bestemmingen…dat doe je op de eeuwig leuke schommelstoel of hangmat. Ook de zitzak (verpakt in een waterbestendig jasje) blijft een topper. Op zoek naar functionaliteit? Kies voor kubussen: handig inzetbaar als bijzettafeltje of poef.

Wil je nog meer sfeer en comfort? Het nieuwste onder de zon zijn waterbestendige karpetten, tuinparket en zelfs outdoor behang! Woonaccessoires zoals een haard, sfeervolle lampen, gordijnen en spiegels maken het helemaal af.

Zit er warmpjes bij

In de winter is het vaak te koud om buiten te zitten. Met een muts op, een sjaal om en wanten aan is het niet heel goed toeven op je balkon. Gelukkig zijn er terrasverwarmers speciaal voor kleine buitenruimtes.  Neem de HQ quartz terrasverwarmer. Deze is gemakkelijk aan de muur te bevestigen. Wanneer het buiten fris wordt, zet je de heater op 500 W, 1000 W of 1500 W en zo geniet je zonder problemen van de buitenlucht. Als er sprake is van oververhitting, schakelt de quartz terrasverwarmer meteen uit.

Groene stek

Haal voor het echte buitengevoel de natuur op je balkon. Veel voorkomende planten op het balkon zijn nog steeds de geranium, petunia en lobelia. Voor een schaduwrijk balkon zijn het vlijtig liesje, de fuchsia en de begonia een goed alternatief. Al deze planten zijn makkelijk te onderhouden, doen het goed in potten en geven veel kleur aan het balkon.