Huis kopen

Een huis kopen is een grote beslissing. Moviq heeft een aantal artikelen om je te informeren over de basics van een huis kopen zoals een stappenplan, de verschillende soorten kosten die erbij komen kijken, wat je rechten en plichten zijn met betrekkening tot het kopen van een huis en we hebben een rijtje met meestgestelde vragen.

Het is goed om eerst na te denken over welke stappen er allemaal komen kijken bij een huis kopen. Stap 1 kan een hypotheekaanvraag zijn, of misschien wel het uitzoeken van de locatie. Daarnaast is vaak het type woning een grote keus die genomen moet worden.

Zoals met veel grote projecten is het goed om een lijstje te maken om bij te houden welke stappen er zijn bij het kopen van een huis en zo kan je ook duidelijk zien wat je eerst moet regelen voordat je door kan naar de volgende stap.

Of het nieuwbouw wordt of bestaande bouw, een vinexwijk of midden in het centrum, op het water of in het bos, hier lees je alle informatie over het kopen van een huis zodat je goed voorbereid het koopproces in kan gaan!

druivend

Drijvend wonen in Nederland

Nederland heeft een haat-liefde verhouding met water. We zijn er bijna allemaal dol op, maar moeten er ook rekening mee houden, want het water ligt altijd op de loer.

Drijvende woningen zijn dé oplossing om, als dat water dan toeslaat in ieder geval droge voeten te hebben. Het is de taak van de overheid om wonen op het water te stimuleren. De Stuurgroep Experimenten Volkshuisvesting maakte een rapport over waterwonen. Lees meer...

huiskopen_stel-dromen_vierkant_0711

Stappenplan huis kopen

Een huis kopen zorgt voor de nodige vragen. Ook over onderwerpen waar je misschien nog nooit bij stil hebt hoeven staan. Met dit stappenplan zie je niets over het hoofd. Het biedt je alle benodigde informatie als je overweegt een huis te kopen. Lees meer...

bouwstijl

Hollandse bouwstijlen op een rij

Wat heeft Nederland aan architectuur te bieden?  Van Oudhollandse monumenten tot moderne villa’s. Van landelijke boerderijen tot statige herenhuizen. Iedere stijl heeft zijn charme. Lees meer...