Iedereen een kunstenaar

Kunst hoeft niet altijd van een ander te komen. De meeste mensen weten zelf niet half hoe creatief ze zijn. Inspiratie vind je op de raarste plekken. Als je ervoor open staat creëer je in een mum van tijd je eigen unieke kunstwerken.

Tapehaakjes

De beste ideeën zijn vaak de simpelste. Zo ontwierp het Japanse architectenbureau een haakje dat precies lijkt op een stukje tape dat aan de wand hangt. Plak het haakje aan de muur, de kast of een deur. Hij is sterk genoeg om sleutels, brillen of kettingen te dragen. Handig en het ziet er nog leuk uit ook.

 

 

 

Prullenbak van posters

Kunst creëer je ook door van gewone zaken iets bijzonders te maken. Zoals kunstenaar en uitvinder doet. Hij maakt Paperbags: kleurige prullenbakken van aan elkaar genaaide billboardposters. Elke Paperbag is gemaakt van een andere reclameposter en dus uniek. Het materiaal is erg stevig en gaat jaren mee. Het idee om van iets gewoons iets bijzonders te maken, kun je gebruiken bij het creëren van je eigen kunst. Laat je inspireren door de omgeving.

Van de straat

We zagen het al eerder in deze special: graffiti is een ware kunstvorm. Niet als het gebruikt wordt om treinen te bekladden, maar wel als er prachtige schilderijen mee worden gemaakt. Of als je het als inspiratie gebruikt voor meubels, servies en lampen. Ook leuk om zelf te doen. Neem bijvoorbeeld een witte lampenkap en spuit daar zelf wat op. Ga af op je gevoel en kijk wat er van terecht komt. Je hebt dan in ieder geval een unieke lamp in huis hangen.