Je nieuwe huis helemaal schoon

Vlak voordat je je nieuwe huis gaat betrekken kan het geen kwaad om eerst je huis te schoonmaken. Moviq pakt er een sopje bij... Want wat is er fijner dan een fonkelnieuw én schoon huis?


In het keukenkastje

Een goede schoonmaak begint met de juiste schoonmaakmiddeltjes. Bij je huis schoonmaken mogen de volgende schoonmaakmiddelen dan ook niet ontbreken.


Allesreiniger

Een scheutje in de emmer water en je kunt er lekker mee aan de slag. Ideaal om mee te dweilen, maar ook prima om de meubels in huis even een opfrisbeurt mee te geven.


Bleekmiddel

Voor badkamer en toilet kun je niet zonder. Nu ook met een wat vriendelijker geurtje verkrijgbaar, dan de sterke chloorlucht van voorheen.


Glasreiniger

Ook niet te missen in de badkamer voor een stralende spiegel en ook de tegels kunnen er enorm van opknappen.

 

schoonmaken_emmer-tools-sop_0804

Kalkreiniger versus groene zeep

Kalkreiniger kun je gebruiken als de badkamer en keuken in je nieuwe huis een dikke kalkaanslag hebben. Maar let wel op dat de kalkreiniger naast de kalk, ook de voegen aantast. Vooral in nieuwbouwhuizen is kalkreiniger helemaal niet nodig en volstaat een sopje met groene zeep. Die laatste zorgt er trouwens ook voor dat je voegen waterdicht worden.
 

Tip: Heb je een nieuwbouwhuis? Gebruik dan groene zeep in plaats van kalkreiniger. Hiermee krijg je je badkamer en keuken prima schoon en het maakt je voegen goed waterdicht.