Jouw woonstijl in huis

De woonkamer is het centrum van je huis. Dé plek waar je de meeste tijd doorbrengt, ontspant en visite ontvangt. Een goede sfeer in deze ruimte is dus van groot belang. Maar hoe creëer je die?

Ervaring leert dat het inrichten van de woonkamer een moeilijke opgave is. Voor deze ruimte is de keus in meubels en accessoires het grootst en wanneer je een persoonlijke woonstijl hebt, is dit de plek waar deze het beste tot uiting kan komen.

Heb je moeite met het creëren van een stijl of heb je eigenlijk geen idee wat jouw smaak op dit moment is? Dan kunnen de volgende tips je een houvast bieden:

Bank Bloq, 0900-design.nl vanaf € 1.199 / Lamp Kulla Ikea, € 89,95

 

Eyecatcher

Kies één of twee meubels uit die de basisvormen van je interieur. Denk bijvoorbeeld aan een bank en een eettafel. Dit zijn grote, opvallende elementen waar je vaak wat meer geld aan besteedt. Zij bepalen een groot deel van de stijl en sfeer. Zorg dus dat deze meubels staan als een huis, ze mogen opvallen. De rest van de meubels pas je aan op deze eyecatchers

Moodboard

Maak een moodboard van kleuren en stijlen. Scheur plaatjes uit woontijdschriften en haal verf-, vloer- en behangstalen in de winkel. Probeer te ontdekken wat de rode draad is in jouw verzameling en maak daarvan een laatstemood board waarop een passend geheel ontstaat.

Als geregistreerd bezoeker van Moviq kun je online moodboards maken en bewaren. Het beeld op de website kun je verzamelen in je persoonlijke plakboek en je kunt ook eigen afbeeldingen downloaden. Zo heb je geen lijm en schaar meer nodig en je inspiratie altijd bij de hand!

 

Accessoires

Een rode bank, druk bloemenbehang, een felgekleurde wand en rijkelijk gestoffeerde eetkamerstoelen. Helemaal zoals jij het wilt... op dit moment. Helaas zijn motiefjes en kleuren niet tijdloos. Je kunt er snel op uitgekekenr aken. Probeer het grootste gedeelte van je meubels en wanden zo neutraal mogelijk te houden en breng hier sfeer in met accessoires. Accessoires zoals kussens, lampen, een kleed en prullaria kosten relatief niet veel geld. Je kunt daarom wat makkelijker je verzameling uitbreiden, geheel vernieuwen of minimaliseren en verandert zo de ruimte in een mum van tijd van retro naar strak.