Kenmerk BouwGarant

Heb je plannen voor een verbouwing en wil je deze in handen geven van een goede aannemer? Kies dan voor een aannemer die het BouwGarant Keurmerk draagt.

Er zijn een aantal manieren om een aannemer te vinden. Zo kun je natuurlijk gebruik maken van je eigen netwerk of struin het internet eens af. Maar hoe kan je op hun mooie woorden afgaan en zeker weten dat hij (of zij!) een goede aannemer is? Kies, als je niet wilt twijfelen en gebruik wilt maken van de VerBOUWgarantie, voor een aannemer met het BouwGarant Keurmerk.


Eisenlijstje

Deze aannemers krijgen het keurmerk niet zomaar opgeplakt; ze moeten aan een behoorlijk eisenlijstje voldoen. Zo worden ze periodiek getoetst en als het bedrijf bij toetsing niet meer aan de eisen voldoet, wordt het keurmerk ingetrokken. Voor een BouwGarant-aannemer gelden onder andere de volgende eisen:

  • Hij beschikt over de juiste verzekeringen, is ingeschreven bij de Kamer van Koophandel en houdt zich aan de wettelijke verplichtingen
  • Hij beschikt over de juiste diploma's
  • Hij heeft aantoonbare ervaring
  • Hij is op de hoogte van actuele ontwikkelingen, bijvoorbeeld op het gebied van milieu en duurzaam bouwen
  • Hij legt alle afspraken schriftelijk vast, van de offerte tot en met de oplevering, zodat er geen ruimte voor misverstanden is
  • Hij beschikt over een klachtenprocedure

Nadat je samen met de aannemer je plannen hebt besproken, ontvang je een offerte met daarin een duidelijke omschrijving van de werkzaamheden en een prijsaanbieding. Het kan zo zijn dat er uiteindelijk nog kosten bijkomen door bijvoorbeeld meerwerk. Een BouwGarant-aannemer zal nooit zomaar meer gaan uitgeven dan afgesproken. Alles gaat in goed overleg en zo werk je als team samen om een mooi eindresultaat te behalen.

 

bouwgarant_logo_0801

VerBOUWgarantie

Blijkt na de verbouwing dat je ramen scheef hangen of dat de wc-pot lekt? Bij elke verbouwing kan er wel wat mis gaan en daarom bevelen Vereniging Eigen Huis en BouwGarant aan om een VerBOUWgarantie af te sluiten. Hiermee ben je gedekt tegen gebreken bij oplevering, gebreken in de constructie en faillissement van je aannemer. In dit laatste geval worden de kosten van de afbouw door een andere aannemer vergoed.
 

Tip: Met een VerBOUWgarantie ben je gedekt tegen gebreken bij oplevering, gebreken in de constructie en faillissement van de aannemer.