Lekker en handig: een moestuintje van 1 m2

Je droomt misschien al jaren van een prachtige tuin met een strak groen gazon, gezellige bloemen én verse groenten en kruiden. Maar wist je dat je ook van je balkon een mooi buitenstekje kunt maken? Je kleedt het mooi aan, zet wat kleurrijke bloemen en planten neer, koopt een leuk tuinsetje en niet te vergeten: een vierkante meter tuin.

Vierkante meter tuin met groenten

Om wat groenten en kruiden te kweken op je balkon heb je een hoge kas nodig of een vierkante meter tuin. En die laatste kun je eigenlijk heel makkelijk zelf maken of gewoon kopen natuurlijk. Het resultaat is een vierkante bak met 16 vakjes voor net zo veel verschillende soorten groenten of kruiden. Ideaal dus voor op je balkon. De vierkante meter tuin kun je ook ín je tuin zetten. Leuk als cadeau, bijvoorbeeld voor je kinderen.

Van kalender tot opkweken

Je hebt in de vierkante meter tuin 16 vakjes. Dit betekent dat je dus 16 verschillende groenten en kruiden kunt laten groeien. In je tuin kun je eventueel met draad duidelijke afscheidingen maken tussen de verschillende groenten en kruiden. Op tuinen.nl vind je een handige moestuinkalender. Hier zie je precies wanneer je welke groenten moet zaaien, snoeien en oogsten. In april kun je alvast wat plantjes binnen opkweken om ze later in het voorjaar buiten te planten. Van tevoren zorg je natuurlijk voor een goed geharkte, onkruidvrije grond, zonder ongedierte.

 

Welke groenten kun je nu zaaien?

In april kun je al beginnen met zaaien. Uiteraard kun je niet alles in één keer in de grond stoppen. Hieronder vind je een overzicht van de groenten die je tussen april en juni kunt zaaien. Op tuinen.nl staat nog veel meer informatie om van je moestuintje een daverend succes te maken. Want wat is er leuker dan over een paar maanden te kokkerellen met je eigen andijvie of tomaten?