milieu

Milieu

Bij een verbouwing denk je misschien niet direct aan het milieu, maar de manier waarop je verbouwt of sloopt en de materialen die je gebruikt en weggooit hebben een grote impact op het milieu. Als je je verbouwing plant kan je direct rekening houden met het milieu. Ook kan je duurzame materialen inkopen.

bestaandebouw_sloop-huis_0803

Groen en milieuvriendelijke slopen

Je hebt de beslissing genomen: er gaat gesloopt worden! Heel verleidelijk om meteen radicaal je huis te strippen. Toch raden wij je aan om goed na te denken voordat je de sloophamer ter hand neemt. Wie weet kun je materiaal recyclen. Want we willen toch allemaal milieuvriendelijk zijn?

Lees meer...

klussen_kitspuit-man-raam_0711

Milieuvriendelijk verbouwen

Milieuvriendelijk verbouwen is niet altijd makkelijk. Vooral bij grotere klussen komen serieuze zaken kijken die belastend kunnen zijn voor je leef- en woonomgeving. Zelf XXL doe-het-zelven? Door rekening te houden met de volgende zaken, verbouw jij je huis milieuvriendelijk.

Groen wonen begint met milieuvriendelijk (ver)bouwen. Denk bijvoorbeeld aan ramen op het zuiden: zonlicht is gratis warmte! Ook belangrijk zijn goede isolatie, waterbesparing, een energiezuinig lichtplan en duurzaam materiaalgebruik.  

Lees meer...