Muur en plafond schilderen

Schilderen is helaas geen kwestie van een kwast over de muur halen. Er komt veel meer bij kijken, zoals een goede voorbereiding die noodzakelijk is om tot een goed eindresultaat te komen.


Voorbereidingen

Bedek eerst de vloer en eventuele meubels die in de ruimte staan met afdekfolie of kranten. Plak ook alle randen van bijvoorbeeld kozijnen en deuren af. Voor je gaat beginnen met schilderen is het belangrijk dat de ondergrond egaal is. Verwijder oude lagen verf en behang met grof schuurpapier. Als je (ook) je plafond gaat verven, schakel dan eerst de stroom uit en haal de lampen weg. Als er gaten of oneffenheden in het plafond zitten, kun je die als eerste afwerken met plamuur.


Muur en plafond schilderen

Nu kun je de muur of het plafond gaan schilderen. Je kunt ervoor kiezen om eerst een laag grondverf op je muur of plafond aan te brengen, zo hecht de verf beter en ziet het eindresultaat er mooier uit. Laat de grondverf wel goed drogen, ongeveer 24 uur, voordat je verder gaat met schilderen. Als je een plafond gaat verven is het handig om eerst de randen aan de muren met een kwast te verven en vervolgens de rest met een verfroller. Probeer het plafond altijd in banen te schilderen en zorg dat je genoeg verf gebruikt!

 

 

verf_verfblikken-kwast_kleur_0710