Nationale hypotheek garantie

Een huis kopen of verbouwen betekent een forse investering. Daarom is een hypotheek met Nationale Hypotheek Garantie (NHG) zeer interessant. Dat geeft je meer zekerheiden je profiteert van een behoorlijke kortingop je hypotheekrente.


Voordelen van de NHG

Stel, je raakt arbeidsongeschikt of werkloos en je moet je woning verkopen. Heb je een hypotheek met Nationale Hypotheek Garantie, dan betaalt Stichting Waarborgfonds Eigen Woningen (aanbieder van de NHG) je restschuld aan de hypotheekverstrekker. In bijzondere gevallen scheldt de stichting je schuld zelfs helemaal kwijt. Het is wel belangrijk dat je er alles aan hebt gedaan om dit restantbedrag zo laag mogelijk te houden.


Aantrekkelijke rentekorting

Met de Nationale Hypotheek Garantie krijg je daarnaast een flinke korting op je hypotheekrente. Dit voordeel kan oplopen tot wel honderden euro’s per jaar. Daar koop je bijvoorbeeld een nieuwe televisie van, of je financiert er de aanleg van je tuin mee.


De Nationale Hypotheek Garantie biedt nóg meer

De NGH levert je niet alleen zekerheid en rentekorting op. Het is ook mogelijk om – naast je aankoopbedrag – alle bijkomende kosten mee te financieren. Dan weet je helemaal zeker dat je genoeg geld overhoudt; om boodschappen te doen of voor je verzekeringen.

 

financien_berekening-detail_0710

Voorwaarden en fiscaal voordeel

De Nationale Hypotheek Garantie wordt verstrekt als je voldoet aan de inkomensnormen van het NIBUD. Verder kom je alleen voor de NHG in aanmerking als je woning niet meer dan 350.000 euro kost, inclusief alle bijkomende kosten. Vervolgens betaal je eenmalig 0,55% van je hypotheekbedrag. Geen zorgen, de bijdrage voor je NHG is fiscaal aftrekbaar. Bovendien heb je dit bedrag vaak binnen een jaar terugverdiend dankzij de rentekorting. Je vraagt de Nationale Hypotheek Garantie aan bij je hypotheekverstrekker.