Ontevreden over ontwerp woning

Als we bij de bouw van onze eigen woning wat meer inspraak zouden hebben, deden we alles heel anders. Maar liefst 90% van de Nederlanders heeft zijn huis aangepast of verbouwd en driekwart zou het liefst zijn huis anders ontwerpen.

Dit blijkt uit onderzoek dat onder 500 consumenten en en 484 professionals uit de woningbouw op de BouwRAI werd gehouden. Beiden geven aan dat consumenten te weinig inbreng hebben bij de woningbouw.


Energie en inbraak

De belangrijkste punten die uit het onderzoek naar voren komen zijn de aanpassingen op het gebied van de vergrijzing, energiebesparing en inbraakbeveiliging, die nu vaak nog nodig zijn.

Ruim de helft van de ondervraagden klaagt over de inbraakbeveiliging van hun nieuwe woning en tweederde daarvan heeft dan ook zelf aanpassingen gedaan om ongewenste bezoekers buiten de deur te houden.


Ontevreden over parkeergelegenheid

Behalve de ontevredenheid over het onwerp van de woning zelf zouden veel mensen het liefst ook meer parkeergelegenheid dicht bij huis willen hebben. En een speeltuin voor de kinderen is ook nooit weg.

preventie_hangslot_vierkant_0802