Opbergen in de woonkamer

Of je het nou wil of niet, aan kastruimte in je woonkamer ontkom je niet. Boeken staan vaak mooi, maar wat doe je met die administratie-mappen? Bepaal zelf of je spullen ‘mooi’ genoeg zijn voor een open of een dichte kast.


Zelf maken

Kun je jouw droomkast niet vinden? Maak hem dan eens zelf. Nee, heel veel geld of tijd hoeft het niet te kosten. Een stuk of drie brede boekenplanken onder elkaar kunnen een prachtig gezicht zijn en de lengte van de kamer benadrukken. Kun je aan een paar (veiling) kisten komen? Zet deze dan op elkaar met de open kant naar voren. Wees creatief in de compositie van de kistjes door ze bijvoorbeeld in een piramide- of asymmetrische vorm te plaatsen.  

 

 

 

 

 

Opbergen op maat

Wil je je ruimte optimaal benutten? Laat dan een kast op maat maken! Denk aan een mooie kast die als een poort om een tussendeur wordt gebouwd. Een ander leuk idee is om een uitsparing in de smalle kant van je eettafel te maken, waarin je een op maat gemaakte boekenkast zet. Ideaal als je ruimte moet besparen.

Tip: Vul holle ruimtes met spullen. Denk bijvoorbeeld aan een grote kist waar de kinderspullen in kunnen.

Ruimteverdeler

Heb jij één grote ruimte en wil je die eigenlijk opsplitsen in twee delen? Een boekenkast, zowel dicht als open, kan een hele leuke ruimteverdeler zijn. Zo kan een open kast de kamer ruimtelijk en licht houden, maar let wel op dat je kast dan enigszins georganiseerd moet zijn. En als je geen behoefte hebt aan doorkijk, kun je er ook leuk behang op plakken of stof tegenaan spannen.

* Kast van Poliform, Lineo / Kast Maarten van Veren, Vitra

Tip: Lange planken benadrukken de lengte van je kamer.