Oplossingen voor bergruimte

Je kent het misschien wel, een kleine ruimte in huis waar geen standaardkast in past, maar waar je wel graag een bruikbare ruimte van wilt maken. Zo losten de bezoekers van Moviq het op! Heb je ook een slimme opbergoplossing?

Een bad in je net iets te kleine badkamer, een handige opbergplek in de ruimte onder de trap of een oplossing om je fietsen te stallen in het centrum van Amsterdam. Soms heb je een beetje creativiteit nodig om dit te realiseren. Kijk hoe Jurriën, Mirjam en Anne dit oplosten.


Bad als keukentafel


''We wilden wel een bad in onze kleine badkamer"
 

Jurriën uit Amsterdam bedacht een wel heel ingenieuze oplossing voor zijn ruimtegebrek. "We hebben niet zo'n grote badkamer, maar wilden wel een bad. Nu steekt een gedeelte van het bad uit in de keuken. We hebben het gedeelte in de keuken laten betegelen en dat gebruiken we nu als keukentafel. We kunnen er prima aan zitten."

 

Speelgoedkast onder de trap

Miriam (36) uit Amsterdam zocht een oplossing voor het speelgoed van haar twee kinderen van 4 en 2 jaar oud. "Net als alle andere huizen in Amsterdam hadden wij ook een chronisch te kort aan bergruimte. De dichte trap was dé plek om een kast te maken." Miriam en haar vriend lieten een aannemer de kast onder de trap maken. De indeling van de nieuwe opbergplek maakten zij zelf. "Nu verdwijnt het speelgoed van onze kinderen in de kast. Een perfecte oplossing."


Fietsenschuur in trappenhuis

"Onze fietsen worden niet gestolen door ons alternatieve fietsenschuurtje in het trappenhuis"

Anne (28) en haar vriend uit Amsterdam zijn zuinig op hun wielrenfietsen, maar hadden eigenlijk geen plaats om ze op te bergen in hun appartement van 70 m2 op 4 hoog. Ze bedachten daarom een takelsysteem. "Zodra de fietsen niet worden gebruikt takelen we de fietsen op tot in het hoogste punt van het trappenhuis. Niemand heeft er last van en wij hoeven zich geen zorgen te maken of de fietsen er de volgende dag nog wel zullen zijn." Zoals je ziet dient het trapgat niet alleen als alternatief fietsenschuurtje, ook het logeerbed wordt er vakkundig weggewerkt.