Optimaal genieten met een schaduwdoek of zonnezeil

Optimaal genieten van de zon. Hoe? Je kunt ervoor kiezen om je zonneklep precies zo te draaien zodat je niet in de zon kijkt of kiezen voor een traditioneel zonnescherm dat je met veel spierkracht uitdraait. Zoek je iets wat makkelijker, mooier en effectiever is? Kies voor een zonnezeil of schaduwdoek. Dit zijn modieuze doeken die in allerlei vormen en kleuren te krijgen zijn. Zo maak je van je achtertuin, balkon of dakterras een sfeervol geheel.

Schaduwdoeken

Een schaduwdoek geeft niet alleen een tropische sfeer, maar is ook erg praktisch. Span een schaduwdoek boven de zandbak zodat je kinderen niet blootgesteld worden aan te veel zonlicht. Of boven een deel van het balkon, zodat je slaapkamer lekker koel blijft. Schaduwdoeken veranderen de zomerse hitte in een aangename temperatuur en verzacht het intense zonlicht. De doeken worden gemaakt van geweven kunststof waardoor er kleine gaatjes ontstaan. De wind waait hier lekker doorheen waardoor het onder het doek zeer aangenaam wordt.

Zonnezeilen

Een dakterras is genieten. Van de zon, van de wind en van het uitzicht. Maak het plaatje nog mooier met een zonnezeil. Je bent beschermt tegen de zon en zelfs als er een zomers buitje valt zit je goed. De zonnezeilen zijn namelijk waterdicht. Naast bescherming van de zon en de regen werkt een zonnezeil ook erg goed tegen nieuwsgierige buren.  De zonnezeilen zijn er in veel verschillende vormen en maten. Toch nog specifieke wensen? ZONZ maakt ook schaduwdoeken en zonnezeilen op maat en in jouw favoriete kleur.

 

De zon op maat

Zit je lekker buiten op het terras en is de zon toch net iets te fel? Met een ZONZ wavesail, ook wel lamellen- of harmonicadoek genoemd, bepaal je zelf hoeveel zon er op je terras schijnt. Het doek schuift over drie staaldraden die je tussen twee muren of bijvoorbeeld een pergola ophangt. Met een katrol kan je de  lamellen snel open en dicht schuiven. Zo zit je het ene moment lekker in de zon en zorg je even later in een handomdraai voor wat schaduw tijdens het diner. Er zijn ook oprolbare zonnezeilen van het exclusieve merk Soliday. Behoefte aan beschutting, dan rol je het doek uit. Wil je toch bruin worden, dan rol je ‘m met hetzelfde gemak weer in.

Welk type zonnezeil of schaduwdoek past bij jou? Op Zonz.nl hebben ze een zonnezeil of schaduwdoek voor iedereen!

Waan je in een oase

Je ligt samen aan het zwembad. Je partner ligt in de zon maar jij hebt liever een beetje verkoeling. Dit doe je met de stijlvolle schaduwbrenger Lotus. Deze bladvormige doeken zijn bevestigd aan een lichtgewicht aluminium frame en zijn met een RVS pedaal gemakkelijk te verstellen. Zo creëer je je ideale persoonlijke schaduw en zorg je voor een zeer luxe uitstraling van jouw tuin.

Bevestiging en bescherming

Geen gesjouw meer met de zware parasolvoet die nog om kan waaien ook. Je bevestigt eenmaal de staaldraden en het gebruik van een zonne- of schaduwdoek is een fluitje van een cent. Je kunt ook kiezen voor een aantal ogen in de muur. Wil je een doek gebruiken dan klik je gemakkelijk het doek vast. De doeken zijn strak te stellen doormiddel van spanhaken. Zo is een zomerse storm geen probleem. Heb je geen muur in de buurt? Dan bevestig je het doek eenvoudig aan een paal. Je kan kiezen uit luxe RVS palen of solide houten palen. De doeken zijn niet alleen veilig omdat er geen parasol zou kunnen omstormen, maar ook omdat de doeken 95% van de UV straling tegenhouden. Laat je adviseren voor de beste optie voor jouw tuin of balkon door de specialisten op dit gebied.