Praktisch design

Hoewel je voor een klein huis heel gemakkelijk betaalbare oplossingen kunt vinden, zijn de design exemplaren ook de moeite van het bekijken waard. Al is het maar om te zien wat een grappige concepten ontwerpers bedenken. En wellicht ter inspiratie voor de doe-het-zelvers onder ons.

 

Floris - Klaartje Daamen

Floris is een vloerkleed. Geen zacht vloerkleed, maar wel een zeer multifunctionele. Het systeem bestaat uit tegels van 40 x 40 cm en de hoogtes varieren van 5 tot 45 cm. Je creëert hiermee een eilandje in de ruimte en omdat de hoogtes verschillen zijn sommige delen van het houten tapijt bijvoorbeeld te gebruiken als zitobject of tafel. Floris wordt nog niet geproduceerd, maar voor meer info kun je mailen naar Klaartje.

Ladybird - Coco Reynolds & Bookseat - Fishbol

Ladybird - Bij ruimtegebrek kies je al snel voor een douchebak in plaats van een badkuip. Maar waarom is de wastafel zo'n vast gegeven? Coco Reynolds bedacht een combinatie bad en wastafel waardoor je nu bad en douche gemakkelijk in één ruimte kunt neerzetten. Natuurlijk zijn de formaten van dit bad ook wat kleiner dan gemiddeld. Ladybird is te verkrijgen in het rood, zwart en wit.

Bookseat - Het Canadese Fishbol bedacht deze letterlijke leesstoel. Hij is vanaf april te verkijgen en wordt al als zeer toonaangevend beschouwd. De stoel komt samen met een vilten kussen die je in verschillende kleuren kunt krijgen. Een stoel en een kast ineen bespaart je toch weer net een paar vierkante meters.
 

 

Workshelter - Vitra (Jasper Morrison)

Heb je een werkplek nodig en wil je een beetje afsluiten van je woonkamer? Dan is de Workshelter een goede keuze. De werkplek die ontstaat met Workshelter, is ingekapseld in twee met vilt beklede scheidingswanden, die je optisch en fysiek afschermen. De vilten bekleding heeft een akoestisch effect en beschermt niet alleen de werkplek binnen de Workshelter tegen lawaai van buitenaf, maar absorbeert ook geluiden in de kantoorruimte zelf. Je kunt hem verplaatsen wanneer je maar wilt.

 

 

X tra - Bo Concept

De Xtra is ontworpen door een Japanse ontwerper verbonden aan Bo Concept. In Japan zijn logeerkamers schaars en is deze X tra dus een erg goed alternatief. Maar ook in Nederland kunnen we zo'n praktisch ontwerp niet missen. Hij staat leuk in je kamer, is multi inzetbaar en de hoes (verkrijgbaar in meerder stijlen) kan worden afgenomen en gewasssen.


​Chillap - JORI

Met de Chillap beantwoordt JORI de stijgende vraag naar multfunctionele meubelen. De stoel is 360° draaibaar en is verkrijgbaar in vier verschillende uitvoeringen (4 verschillende onderstellen): een vierkante voet in edelstaal (in zowel matte of gepolijste uitvoering) en een 4-teens voet, eveneens in mat of gepolijst edelstaal. De armlegger kan vanuit een gewone positie in een handomdraai omgetoverd worden in een horizontale positie. Daardoor kun je de armlegger gebruiken als laptoponderlegger of als tafeltje waarop een boek, krant of tijdschrift gelegd en gelezen kan worden.

Lese + Lebe - Nils Holger

Wat dit meubel precies is? Veel! Het is een boekenkast, een bank, een leestafel een relaxplek en een opbergmeubel. Elk deel van de Lese + Lebe heeft een dubbele functie. Er passen maar liefst 80 boeken in en er zit een leeslamp in verwerkt. Verder voldoende lades om al je bureauspullen in op te bergen. Multifunctioneel meubel Lese + lebe van Nils Holger.

Pantos Chef van Driade

Pantos Chef- Het Pantos systeem van Driade is van oorsprong een modulair kastsysteem. Je kunt 'm voor van alles gebruiken; als boekenkast, garderobekast, kantoorkast en ook als keukenkast. De Pantos Chef is een keukenblok achter mooie deuren. Een kast waarin je keuken mooi is weggewerkt. Je hebt er geen aparte kamer meer voor nodig!