Prijs-kwaliteit verhouding

Uiteraard wil je niet te veel betalen voor je verhuizing. Maar vergeet niet dat het een vak apart is, en een goed verhuisbedrijf je een hoop zorgen kan besparen. Houdt de prijs-kwaliteit verhouding dus goed in de gaten.


Brancheprijzen

Net als in elke branche zijn er branche prijzen. Dit geeft aan hoeveel een verhuizing ongeveer zou moeten kosten. Zit een verhuizer hier ver onder dan is er een kans dat hij zijn dienst heeft gestript en minder biedt dan je verwacht. €200,- meer betalen voor een verhuizing die soepel verloopt is het meestal meer dan waard.

 

Belang van kwaliteit

Een professioneel verhuisbedrijf beschikt over opgeleid personeel en sterke vervoersmiddelen.  De goede organisatie van de verhuizing draagt bij aan een vlotte verhuisdag, duidelijkheid tijdens het proces en een goede service. Het opgeleide personeel staat voor professionele bediening van de verhuismachines, het vakkundig behandelen van je dierbare spullen en het soepel manoeuvreren de Amerikaanse koelkast door het net geschilderde trappengat. De sterke luchtgeveerde vervoersmiddelen zorgen tenslotte voor een minimale beweging in de laadruimte. Zo blijven je Cho Ming vaas en je breedbeeld televisie in de originele staat.

 

Balans tussen prijs en kwaliteit

Vergelijk geen appels met peren. Het klinkt simpel, maar hier gaat het vaak mis. Maak een afweging tussen de prijs die je wilt betalen en de kwaliteit die je verwacht.

Bedenk dat een goed verhuisbedrijf je veel tijd bespaart. Door bijvoorbeeld dozen langs te brengen zodat je alvast rustig kunt inpakken. Of doordat ze de gehele verhuizing uit handen kunnen nemen, op een manier waarop je rustig een weekendje weg kan en thuis komt in je nieuwe huis met je vertrouwde spullen. Omdat professionele verhuisbedrijven goed georganiseerd zijn, werken ze efficiënt. Dit bespaart tijd en dus ook kosten.


Vergelijk verhuisbedrijven

Zorg dat je in contact komt met verschillende verhuisbedrijven. Stel ze de juiste vragen en ga voor degene waar jij het beste gevoel bij hebt. Moviq maakt het je makkelijk. Bovenaan dit artikel kun je berekenen wat je verhuizing kost. Vul je daarna je gegevens in, dan wordt je door drie goede verhuisbedrijven in jouw regio gebeld. Kies voor de juiste verhuizer.