juridisch_hamer-rechtbank_vierkant_0711

Rechtsbijstandsverzekering

In de problemen komen kan iedereen overkomen. Het hoeft niet eens je eigen schuld te zijn; ook door missers van anderen kun je ongewild in een juridische strijd verwikkeld raken. Als je een advocaat of een andere professional inschakelt kan zo’n strijd aardig in de papieren lopen. Maar niet met een rechtsbijstandsverzekering.

 

 

Juridisch advies

Als je een rechtsbijstandsverzekering hebt, kun je vertrouwen op juridisch advies of persoonlijke juridische bijstand als je per ongeluk in een probleemsituatie terecht bent gekomen die je niet zelf op kunt lossen. Of de kosten die met de hulp samenhangen (geheel of gedeeltelijk) worden vergoed, is afhankelijk van je verzekering. Bedenk van tevoren dus goed op welke gebieden je jezelf wilt indekken tegen juridische kosten. Een rechtsbijstandsverzekering komt ook van pas als je op eigen initiatief stappen wilt ondernemen in een zaak die je hoog zit. 


Ook handig bij woninggeschillen

Niet alleen problemen op je werk of kat-in-de-zak-aankopen kunnen uitmonden in juridische geschillen, ook situaties die met je woning te maken hebben. Een verkeerd aangelegde leiding bijvoorbeeld waarbij de loodgieter de onschuld zelve speelt of verborgen gebreken die de verkopende partij niet gemeld heeft. Ook bij een burenruzie kan een rechtsbijstandsverzekering handig zijn.  


Rechtsbijstandsverzekering

Rechtsbijstandsverzekeringen worden door verschillende verzekeraars aangeboden. Hiermee kun je je op verschillende gebieden indekken: Verkeer, Consument & Wonen, Werk & Inkomen en Fiscaal & Vermogen. De verzekering kent vaak een modulaire opbouw.


Tip: Bij een burenruzie kan een rechtsbijstandsverzekering uitkomst bieden.