Samenstelling verhuiskosten

Hoe komt de prijs van jouw verhuizing eigenlijk tot stand? Is het natte vinger werk of hogere wiskunde? Moviq brengt transparantie in het proces zodat je snapt waar de prijs op gebaseerd is.

 

Inhoud van de woning

Hoe groter je huis en gezinssamenstelling, hoe meer er meestal verhuisd moet worden. Om de verhuizer ongeveer een inschatting van de grootte van de inboedel te geven, vragen we je hoeveel kamers je huidige woning heeft. Ook het aantal bewoners is van belang. Op basis hiervan weten verhuizers ongeveer hoeveel er verhuisd moet worden, en hoe groot de verhuiswagen moet zijn.


Afstand en verhuissituatie

Met alleen de grootte van je huidige woning kan de prijs nog niet bepaald worden. Ook de verhuissituatie heeft invloed op de kosten. Woon je in een oud Amsterdams pandje met smalle trappen, een Rotterdamse flat met een ruime lift, of in een ruitjeshuis in Joure? De verschillen zijn duidelijk aanwezig. Hierbij stelt de verhuizer zichzelf de vragen: Heb ik een verhuislift of zelfs een kraan nodig? Kan ik de wagen voorrijden en inladen of heb ik een vergunning nodig omdat de wagen de weg blokkeert? En niet te vergeten, wat is de afstand van A naar B? Deze vragen vormen een overzicht van de benodigde tijd en de benodigde materialen.

 

financien-symbool_huis-spaarvarken-2_0711

Verhuiskosten besparen

Na het bepalen van de bovenstaande variabelen heeft de verhuizer een idee van de kosten. Nu is het tijd om te kijken of er nog bijkomstigheden zijn die de prijs beinvloeden.

Als de verhuizer de dozen in- en uitpakt kost dit extra. Je kunt de prijs ook positief beinvloeden door een deel van de dozen (de lichte spullen) zelf te verhuizen. Of door zelf of met een paar sterke vrienden mee te helpen met de verhuizing. Zo zijn de verhuizers minder lang bezig, en dat scheelt tijd én kosten.