Scandinavische inrichting

Wie houdt van natuurlijke materialen, stijl, pasteltinten en duurzaamheid valt vast ook als een blok voor de Scandinavische woonstijl. Gelukkig dus, dat Deense, Finse als Noorse merken steeds vaker in Nederland te vinden zijn.

Streepjes behang

De nieuwe behangcollectie 'Magnus' van Sandberg werd begin dit jaar geïntroduceerd. De collectie bestaat uit 77 gestreepte behangen. De inspiratiebron voor de behangen, Lisen en Helen, is een warme zomerdag aan de Zweedse kust, toen handdoeken aan een waslijn hingen te drogen. Die heerlijke zonnige dagen gaven ook de inspiratie voor de kleuren in de overige gestreepte behangdessins.

 

 

 

Stockholm

Ikea bracht vorig jaar de collectie Stockholm uit; een hoog 50-ties gehalte met klassieke maar tegerlijkertijd moderne kleuren en prints. De serie omvat zitmeubels, kasten, eettafels, lampen en textiel. De textieldesigner Maria Aström is één van de tien vormgevers achter de collectie. Zij heeft onder andere de stof 'Blad' getekend. 'Blad' is te verkrijgen als lopende meter stof, als gordijn maar ook op de Stockholm fauteuil hierboven afgebeeld.

"Het geluid van een golf die aanspoelt, een mooie houten vloer, een kaars in een groot windlicht, een eigentijds vormgegeven bed in een natuurlijke kleur.

Scandinavisch Slapen

Sand is Scandinavisch slapen op een bed met 3 lagen, een boxspring, een matras en een topdekmatras. Een bed van Sand verzekert je van een gezonde nachtrust. Het biedt jou en je gezin optimaal comfort na een dagje uitwaaien op het strand. Een bed van Sand is gemaakt om samen op te wonen, te ontspannen en te werken; de slaapkamer verandert in een leefruimte. Een Scandinavische ruimte waarin je kiest voor kwaliteit, comfort en natuurlijke materialen, zoals wol, wildzijde, katoen en paardenhaar benadrukken dit.


KVIK

Keukenmerk Kvik komt uit Denemarken. Het merk is daar opgericht als reactie op de gevestigde keukenmarkt met weinig doorzichtige verkoopprocessen, hoge prijzen en lange levertermijnen. Het uitgangspunt van Kvik is dat iedereen recht heeft op een hedendaagse, betaalbare keuken. Bij Kvik koop je bij wijze van spreken een keuken à la carte. Kvik beperkt bijvoorbeeld bewust het aanbod tot dertien keukens. Je kunt bijvoorbeeld ook zelf je keuken installeren als je een beetje handig bent. Toch worden ze liever niet vergeleken met die andere Scandinavische meubelzaak, Ikea. 


Marimekko

Het Finse bedrijf Marimekko bestaat al sinds 1951 en staat bekend om haar gestileerde, grafische en vrolijk gekleurde mode- en interieurontwerpen. Haar collectie bevat diverse prachtige interieurstoffen die in verschillende meubels worden verwerkt. Een bekend ontwerp is de Marimekko fatboy. Marimekko is een voorloper van hedendaagse modebedrijven die een complete levensstijl promoten. Mode en wonen dus.Trend: Scandic. Het thema Scandic kun je herkennen aan invloeden uit Scandinavië gecombineerd met elementen uit de 60-er jaren. De uitstraling is vrij sober met elementen die een zelfgemaakte uitstraling hebben. Pastellen hebben in deze woonstijl een belangrijke rol. Vooral de accentkleur lichtblauw ondersteunt deze woonstijl erg goed. Door in het gehele interieur gebruik te maken van natuurlijke materialen zoals licht eiken, teak hout, vilt, gehaakte en wollen stoffen en zelfgemaakte accessoires haal je de Scandinavische sfeer helemaal in huis.