Schilderen zonder verfblikergenis

Ondanks dat 60% van de Nederlanders de wens heeft hun huis te schilderen, schildert slechts 1 op de 5 jaarlijks één vertrek, zo blijkt uit onderzoek van verffabrikant Histor. Één van de redenen is de verfblikergernis rondom het openen, schenken en sluiten van een verfblik. Om schilderen nu nog leuker en makkelijker te maken komt Histor met een innovatieve oplossing: een vierkante verfblik waardoor geklieder met verf tot het verleden behoort.


Schilderen zonder schroevendraaier

Altijd net weer die schroevendraaier vergeten, morsen bij het schenken en ben je klaar met opruimen moet de verfpot nog dichtgetimmerd worden met als gevolg verf aan je handen. Het is niet gek dat 60% van de Nederlanders aangeeft zich te ergeren aan het ronde verfblik. Andere redenen voor Nederlanders om de verfklus uit te stellen, zijn de voorbereidingen zoals het afplakken, voorstrijken, klaarleggen en schoonmaken van kwasten en rollers. Ook de verfgeur die blijft hangen in huis (21%) en het ruziemaken met je partner over kleurkeuzes en verftechnieken (20%) stimuleren het klusgedrag niet.

 

Nederlandse schilder- en verfergernissen 

  • Vieze handen door het dichtmaken van een verfblik (47,4%)
  • Verfpot waaruit schenken lastig is (43,4%)
  • Afplakken en afdekken van spullen/vloer (62.4%)
  • Kwasten en rollers schoonmaken (49.6%)
  • Voorbehandelen (37.6%)
  • Verfgeur die blijft hangen(21.2%)
  • Wachten totdat het droog is (14.2%)
     

Vierkant gemak! Schilderen is nu zo handig

Als oplossing voor de verfblikergernis presenteert Histor nu ‘vierkant gemak’. Als eerste brengt zij een vierkante verpakking op de markt, die lekker in de hand ligt, probleemloos verf uitschenkt vanuit één van de hoeken en makkelijk opent en sluit zonder dat de vingers vies worden. De Histor kant-en-klaar lakken (Perfect Finish, Exterior & Grondverf voor Hout) verschijnen dit jaar als eerste in een vierkant jasje en zijn te verkrijgen voor een consumentenadviesprijs vanaf € 9,75 (250 ml).