Spijt van Beleggingshypotheek


Veel huizenbezitters met een beleggingshypotheek hebben spijt van deze te hebben afgesloten. Het gaat om 4 op de 5 huizenbezitters met een beleggingshypotheek. Dat meldt de Vereniging Eigen Huis (VEH).

Sinds 1 januari 2008 is het verplicht om de hypotheeknemers een overzicht te sturen van de betaalde premies, opgebouwde waarde en de werkelijke kosten van de hypotheek. Veel van de huizenbezitters met een beleggingshypotheek sloegen stijl achterover toen zij het overzicht onder ogen kregen.


Woekerpolis

In veel gevallen was er sprake van een woekerpolis. Dat houdt in dat de opbrengst van de belegging voor de hypotheek behoorlijk tegenvalt en zelfs een groot tekort kan opleveren.


Vertrouwen

Opvallend is dat een aantal maanden geleden de huizenbezitters nog wel tevreden waren over hun hypotheek.  Onderzoek van de VEH wees toen uit dat bijna de helft nog (zeer) tevreden was.

De VEH heeft verzekeraars duidelijk proberen te maken op te letten met het verstrekken van deze hypotheken, omdat het vertrouwen van de consument in de verzekeraars achteruit gaat.

 

personen_man-bril_0711


Stichting Verliespolis

Vereniging Eigen Huis heeft samen met de Vereniging van Effectenbezitters de Stichting Verliespolis opgericht voor huizenbezitters met een woekerpolis.