Stel de juiste vragen

Een goede voorbereiding is het halve werk. Dit geldt ook bij het kiezen van de verhuizer die bij jou past. Moviq helpt je graag aan een aantal vragen die je hierbij helpen. Wees kritisch, je verhuist niet elke dag je meest waardevolle spullen.


Het verhuisbedrijf

1. Heeft u ervaring met dit soort verhuizingen?

Elke verhuizing is uniek. Er zijn verhuizers die heel erg goed zijn in het vervoeren van piano’s of verhuizers die heel goed met een mobiele lift om kunnen gaan. Zoek degene die goed is in jouw soort verhuizing.


2. Kan ik ergens reviews van vorige verhuizingen vinden?

De meningen van mensen die al verhuisd zijn door het betreffende bedrijf geven je objectieve informatie over de verhuizer. Zo weet je of ze waar maken wat ze beloven.


3. Heeft u gekwalificeerd personeel in dienst?

Opgeleid personeel weet precies wat een goede verhuizing inhoudt. Ze werken snel, vakkundig, veilig en zorgen dat je spullen goed van a naar b worden vervoerd. Ga dus niet in zee met bedrijven die slechts ‘sterke mannen’ in dienst hebben.


4. Heeft u een verzekering voor de verhuizing? Zo ja, wat zijn de voorwaarden?

Goede verhuisbedrijven zijn verzekerd voor schade. Mocht er toch iets gebeuren, dan kun je er op vertrouwen dat het gedekt is. Heb je een bijzondere piano in huis, vraag dan of deze ook binnen de voorwaarden valt.  
 

Zelf meehelpen

5. Kan ik de kosten van de verhuizing beïnvloeden door de verhuizers te helpen?

Veel verhuizers vinden het prima als je mee helpt. Bedenk hoeveel sterke mensen je beschikbaar hebt voor je de verhuizer spreekt. Dit kan behoorlijk schelen in de verhuiskosten


6. Kan ik alleen de zware spullen laten verhuizen?

Als je zelf de dozen verhuist en de grote spullen voor de verhuizers laat staan, kun je veel geld besparen. Geef dit aan bij de verhuizers zodat ze hier rekening mee houden tijdens het berekenen van de kosten.


7. Pakken jullie de spullen ook in en uit?

Vertel de verhuizer duidelijk waar je behoefte aan hebt. Zo kan het in- en uitpakken van de spullen bij de verhuizing horen of niet. Dit heeft een grote invloed op de tijd die verhuizers nodig hebben.
 

 

 

Verhuizen nieuw

Het verhuisproces

8. Kunt u inschatten hoe veel uren de verhuizing duurt?

Grote kans dat je vrij wilt vragen, maar wil je dan een of twee dagen vrij? Met een tijdsinschatting weet je waar je aan toe bent.


9. Is het van belang dat ik aanwezig ben tijdens de verhuisdag?

Dit verschilt per verhuisbedrijf. Sommige verhuizers vinden het fijn als je erbij bent om aanwijzingen te geven, anderen bespreken de situatie van te voren goed door zodat je niet nodig bent op de dag zelf. 


10. Wat gebeurt er als de verhuizing langer duurt van verwacht en niet binnen een dag kan worden afgerond?

Een verhuizing kan uitlopen, maar wat gebeurt er dan? Als je het weet, voorkom je een hoop zorgen. 
 

11. Kunnen mijn spullen ook worden opgeslagen voordat ze bij het nieuwe adres worden afgeleverd?

Sommige verhuizers hebben een eigen opslagruimte, anderen kunnen een ruimte huren bij een opslagloods. De condities van deze opslagmogelijkheden verschillen. Sommige zijn simpel, maar er zijn ook opslagloodsen die speciale ruimtes hebben voor planten, boeken etc.