Stel de juiste vragen

Een goede voorbereiding is het halve werk. Dit geldt ook bij het kiezen van de schilder die bij jou past. Stel goede vragen die je hierbij helpen. Wees kritisch, je laat niet elke dag je huis opknappen.


1. Heeft u ervaring met dit soort schilderklussen?

Elke schilderklus is uniek.  Er zijn schilders die heel goed zijn in het schilderen van kozijnen en deuren, maar ook schilders die specifiek goed zijn in het sausen van wanden.  Wil je iets bijzonders, zoals een marmer of hout look, vraag dan of zij daar ervaring mee hebben.


2. Kan ik ergens reviews van vorige schilderklussen vinden?

De meningen van mensen die hun huis hebben laten schilderen door het betreffende bedrijf geven je objectieve informatie over de schilder. Zo weet je of ze waar maken wat ze beloven. Vraag naar recensies.


3. Heeft u gekwalificeerd personeel in dienst?

Opgeleid personeel weet precies wat goed schilderen inhoudt. Ze werken snel, vakkundig, veilig en zorgen dat jouw huis er schitterend uitziet als ze klaar zijn. Ga dus niet in zee met té goedkope bedrijven die  ook wel goed kunnen schilderen.


4. Kan ik de kosten van de schilderklus beïnvloeden door te helpen?

Veel schilders vinden het prima als je meehelpt.  Bedenk wat je kunt en wilt doen. Je kunt bijvoorbeeld lampen demonteren, ruimtes leegmaken en afplakken.  Dit scheelt de schilder tijd en jou geld.

 

vraagteken

5. Is het handig als ik thuis ben tijdens het schilderen?

Als de mannen komen schilderen is het handig als je thuis bent, zodat je ze goed kunt uitleggen wat er moet gebeuren en wat niet.  Als ze eenmaal aan de gang zijn, dan hoef je er niet per se bij te zijn. Dus check het van te voren zodat je weet of je vrij moet nemen van je werk.


6. Kan ik mijn eigen verf aanschaffen?

Vraag de schilder of je je eigen verf mag aanschaffen. Vaak werken schilders met een bepaald merk en staan ook achter de kwaliteit hiervan.  Wil je toch je eigen verf aanschaffen, overleg dit dan.