Stylingtips voor de verkoop

De eerste indruk van je huis telt, want kijkers bepalen vaak in een paar minuten of ze je huis willen kopen of niet. Met deze stylingtips zorg je ervoor dat je direct een positieve indruk achter laat bij de kijkers.

Hoe meer kijkers zich thuis voelen, hoe sneller ze knopen doorhakken en hoe hoger hun bod zal zijn. Hoe zorg je dat de eerste indruk positief uitpakt?


Stylingtip 1: Geen meubels in de weg

Zorg ervoor dat er bij binnenkomst in de kamer geen meubelstukken in de weg staan. De doorloop moet zo vrij mogelijk zijn. Maar een leeg huis verkoopt ook slecht. Dus mocht je al verhuisd zijn, zorg er dan voor dat de ruimtes toch in zekere zin 'ingericht' aanvoelen.


Stylingtip 2: Schoon en fris

Je huis ruikt én is schoon en fris. Een schoon toilet is erg belangrijk! Met verse bloemen op tafel geef je kijkers een welkom gevoel. Hetzelfde geldt voor gezellige geuren als verse koffie of net gebakken brood. Het is een cliché, maar het werkt wel.


Stylingtip 3: Haal persoonlijke spullen weg

De kijker moet jouw huis zien als zijn of haar toekomstige huis, verberg dus de meest persoonlijke spullen. Een foto hier en daar is niet erg, kijkers vinden het ook leuk te weten wie er nu woont. Heb je opvallende, zware gordijnen? Haal ze tijdelijk weg voor meer licht, ruimte en rust in de kamer. Door spiegels kun je een ruimte groter en opener laten lijken. Teveel meubels, wandversiering en accessoires maken een huis rommelig en kleiner dan nodig.

 

verf-persoon_verfkwasten-stelletje-detail_0712

Stylingtip 4: Repareer kleine mankementen

Repareer kleine mankementen. Een goed onderhouden huis zal meer opbrengen, dus doe iets aan die kapotte wc-bril, dat afgebladderde kozijn en dat treurige peertje waar je nog steeds geen lampenkap overheen hebt gedaan. Voegenfris doet wonderen (keuken- en badkamertegels).

Misschien zelfs een likje verf of nieuw behang. In lichte, frisse tinten lijken ruimtes groter en potentiële bewoners kunnen in neutrale ruimtes sneller van jouw huis hun 'thuis' maken. Dus weg met die vrolijke, maar iets te opdringerige rode muur of je gave, maar erg hysterische behangetje.


Stylingtip 5: Vergeet de buitenboel niet

Ruim niet alleen binnen op, maar ok de buitenruimte kan wel wat styling gebruiken. Tuin, balkon, schuur en oprit. Haal buiten de mosgroei weg en zorg dat mensen zich geen weg hoeven te banen naar je huis door bijvoorbeeld overhangende planten of fietsen die in de weg staan.


Tot slot

  • Heb je huisdieren? Hoe schattig ook, niet iedereen houdt ervan. Zorg dus dat alle accessoires, geuren én liefst je huisdier zelf niet aanwezig zijn bij de bezichtiging.
  • Komen kijkers ’s avonds langs? Doe dan overal de lichten aan.