Subsidie voor zonnepanelen

Ook in 2013 worden er stimulerings subsidies gegeven om energiebesparing door te voeren. Naast de overheid kun je ook bij bepaalde gemeenten voor deze subsidie in aanmerking komen. Met name het milieu en energiebesparing is een belangrijk gegeven wat zeker in 2013 gestimuleerd blijft. Doordat de prijs van zonnepanelen de afgelopen jaren enorm gedaald is en de stroomproductie is toegenomen ligt het rendement hoger dan ooit.

 

Sinds 1 juli 2012 wordt de subsidie voor zonnepanelen in gang gezet. Het budget bestaat uit maar liefst 20 miljoen euro. De kleinverbruikers kunnen 15% korting krijgen op de aanschaf van zonnepanelen. Als je wilt weten welke subsidies er door jouw gemeente en provincie worden gegeven kun je het best naar een zonnepaneleninstallateur gaan. De aanvraag en afhandeling van subsidie is behoorlijk complex vanwege de eisen die door de overheid worden gesteld, de zonnepaneleninstallateur weet hier alles van af.

 

Verlaagd BTW-tarief (sinds 1 maart 2013)
Met het nieuwe woonakkoord geldt voor de arbeidsuren van het installeren van zonnepanelen een verlaagd BTW-tarief van maar 6% in plaats van 21%! Hierdoor kunt u dus nog meer besparen dan voorheen. Deze regeling is zoals het er nu uit ziet geldig tot 1 maart 2014.

energie_zonnepanelen_0801