Tips om je huis te verkopen

Je huis verkopen in de crisistijd. Het lijkt een onmogelijke opgave, maar nog steeds worden er zo’n 300 huizen per dag verkocht in Nederland. Je doet er als eigenaar alles aan de verkoop te laten slagen. Volg je deze woontips op, dan is de kans op verkoop weer iets groter.


Tip 1.   Zorg dat je huis er goed uitziet

Je investeert liever niet meer in je woning, want je gaat verhuizen. Doe je dit wel, dan loont het zeker. Met wat aanpassingen neemt de verkoopkans waarschijnlijk toe. Schakel een woonstylist in voor handige interieur- en kleurtips. En zorg er voor dat onkruid weg is, was je ramen en ruim rommel op. Een verzorgde woning verkoopt sneller en levert vaak meer op.


Tip 2.   Presenteer je woning optimaal

Vrijwel iedere koper oriënteert zich op internet. Een goede indruk van je woning is daarom erg belangrijk. Presenteer je woning zo goed mogelijk op deze huizensites. Vraag een fotograaf om mooie foto’s te maken vanuit verschillende invalshoeken. Accepteer alleen de beste kwaliteit. Bepaal welke eigenschappen jouw woning aantrekkelijk maken en leg dit in tekst en beeld uit.  

Veel huizensites bieden je de mogelijkheid om tegen betaling hoog in de zoekresultaten te komen. Dit levert snel al vijf keer meer online-bezichtigingen op.


Tip 3.   Houd contact met je makelaar

Van je makelaar verwacht je veel inspanning, juist als de verkoop wat moeilijker gaat. Blijf om zijn aandacht vragen door hem wekelijks te bellen en te e-mailen. Hij doet dan zeker zijn best om je tevreden te houden.

 

apparaat_stofzuiger-huisvrouw_retro__liggend_0711

Tip 4.   Verspreid flyers in de buurt

In 80% van de gevallen koopt iemand je huis die al in de omgeving woont. Breng je huis daarom onder de aandacht bij wijkbewoners. Geef ze flyers en kondig daarin een open dag aan. Een laagdrempelige manier voor potentiële kopers om eens een kijkje te nemen.  

Vraag je makelaar om je te helpen bij de vormgeving van de dag. Heb je een seniorenwoning, flyer dan in een wijk uit de jaren ’70. Verkoop je een twee-onder-een-kap, dan is je kans groot bij mensen die in een rijtjeshuis wonen.


Tip 5.   Vraag een reële prijs

Verkoopt je huis niet, dan ligt het probleem misschien wel bij de vraagprijs. De huizenprijzen zijn het afgelopen jaar gedaald, dus die van jou waarschijnlijk ook.  Aan de andere kant: de prijs verlagen geeft geen enkele zekerheid op succes. Wacht daar dus mee en doe het vooral niet voordat je bovenstaande vier tips hebt geprobeerd.  


Bron: www.woonnieuws.nl