tuinieren2

Tuinieren

Goed tuinieren begint bij het juiste tuingereedschap. Daarna komt de tuinkalender; wanneer beplant je wat? Tuinieren kan vervolgens op verschillende manieren en niveaus. Van het gazon maaien tot een stadstuin; ook zonder groene vingers kan je veel plezier beleven aan de natuur. En wat je misschien nog niet wist: tuinieren kan ook binnen!

kalender

Voorjaarsbloeiers

Het voorjaar vraagt om bloeiende tuinplanten. Na de donkere dagen knap je op van het opkomende groen en als je ook nog wat kleuren ziet, dan komt het voorjaar echt in zicht. De akelei is een echte voorjaarsbloeier en ideaal om in je tuin te hebben.

Lees meer...

moestuin

Lekker en handig: een moestuintje van 1 M2

Je droomt misschien al jaren van een prachtige tuin met een strak groen gazon, gezellige bloemen én verse groenten en kruiden. Maar wist je dat je ook van je balkon een mooi buitenstekje kunt maken? Je kleedt het mooi aan, zet wat kleurrijke bloemen en planten neer, koopt een leuk tuinsetje en niet te vergeten: een vierkante meter tuin.

Lees meer...

verticale-tuin

Tips van de hovenier

De zomer is hét moment om van je tuin te genieten. Maar dan wil je natuurlijk wel in een goed onderhouden tuin zitten. Mark Vernooij van tuincentrum GroenRijk in Leidsche Rijn geeft een aantal tips en de laatste trends voor in de tuin. 

Lees meer..