Tuinverlichting

Tuinverlichting werd tot een paar jaar geleden voornamelijk praktisch gebruikt. Vandaag de dag is tuinverlichting ook vooral sfeervol. Want in onze mooie tuinen compleet met buitenkeukens hoort natuurlijk ook een sfeervol buitenlampje. De laatste trends van tuinverlichting op een rij.   

Verlicht je tuin met spotjes

Grondspots zijn hot. Niet alleen binnenshuis, maar zeker ook in de tuin. Het licht wordt van onder naar boven gestraald, waardoor je een sfeervol effect krijgt. Ook kun je met grondspots prima een looppad aangeven. 

 

Tuinverlichting op zonne-energie

Tegenwoordig kun je ook tuinverlichting op zonne-energie kopen. Handig, want je hebt geen gehannes met snoertjes en stroom en tegelijkertijd spaar je geld en het milieu. Een klein zonnepaneeltje zorgt ervoor dat de ingebouwde batterij wordt opgeladen en de lamp schakelt zichzelf aan als het gaat schemeren.  

 

Vuur als tuinverlichting

Er gaat natuurlijk niets boven het warme licht van vuur. Fakkels in de tuin zijn altijd leuk en denk ook eens aan een vuurkorf. Dat brengt niet alleen sfeervol licht in je tuin, maar ook warmte.  

 

Spaarlamp of halogeenlamp?

Dat hangt af van de situatie waarin je de lamp gebruikt. Voor lampen met bewegingssensor zijn spaarlampen ongeschikt, omdat ze een opwarmperiode nodig hebben. Gebruik daarvoor dus een halogeenlamp. In lampen met een ingebouwde sensor (die aangaan als het donker wordt) zijn spaarlampen wel weer heel geschikt.      
 

Tip: Wil je je buitenverlichting de hele nacht laten branden, kies dan voor een spaarlamp! Hiermee bespaar je geld en het milieu.