Twee maanden voor de verhuizing

Om stress en tijdnood tijdens je verhuizing te voorkomen, is het belangrijk om een goed verhuisplan te hebben. Dit is wat je kunt regelen vanaf 2 maanden voor de verhuizing.


Verhuistip 1

Beslis of je zelf je spullen verhuist of het uitbesteedt. Verhuis je zelf: regel dan op tijd wat vrienden en familie die je kunnen helpen op de verhuisdag. Regel dan ook als dit nodig is een verhuisauto en -lift. Besteed je je verhuizing uit, vraag dan gratis een offerte aan.


Verhuistip 2

Dit is ook het moment om je hypotheek te regelen. Maak een afspraak voor een hypotheekgesprek. Ga je verhuizen naar een huurhuis, check dan op tijd of je in aanmerking komt voor huursubsidie en vraag die dan aan.


Verhuistip 3

Zorg ervoor dat je genoeg verhuisdozen hebt. Je kunt dan alvast een begin maken met het inpakken van de spullen waarvan je zeker weet dat je ze niet meer gebruikt tot de verhuizing. Je kunt dan meteen de spullen die je niet mee wilt nemen naar je nieuwe huis sorteren en weggooien, verkopen of wegbrengen naar de kringloop. 


Verhuistip 4

Moet je nog een hoop klussen doen in je nieuwe huis? En kun je niet direct al je spullen kwijt in je nieuwe huis? Je kunt je spullen tijdelijk stallen bij een opslagservice. Zodra je uitgeklust bent, kun je je spullen ophalen en in je nieuwe huis zetten.

 

verhuizen_verhuisdoos-vrouw_0801

 

Verhuistip 5

Ga je nog een keer bij je nieuwe huis kijken, neem dan een rolmaatje mee. Je kunt dan alvast de maten opnemen van je nieuwe huis. Zo kun je de komende week op zoek naar de nieuwe gordijnen.


Verhuistip 6

Werk je persoonlijke verhuisboekje van Verhuisvriend.nl bij. Liefst voordat je je administratie in dozen hebt gepakt, zodat je alles nog makkelijk terug kunt vinden.


Verhuistip 7

Vraag ruim op tijd je vrije dagen aan voor de verhuizing bij je baas.