uitbesteden

Uitbesteden

Klussen hoef je natuurlijk niet zelf te doen. Als je ergens geen kennis van hebt of je hebt simpelweg geen tijd of geen zin dan kan je je klus altijd uitbesteden. Moviq heeft een aantal tips voor je als je klus wilt uitbesteden. Hoe communiceer je met een aannemer? Hoe klus je met Poolse klussers? Dit en meer over je verbouwing uitbesteden lees je hier.

verbouwen_hand-stressbal-huis_0801

Uitbestedingstips verbouwing

Bij het uitbesteden van een verbouwing kom je genoeg zaken tegen waar je zelf geen verstand van hebt. Dan is het wel zo prettig als je blind kunt varen op de deskundigheid van je aannemer en eventueel de architect. Heel belangrijk dus om met echte vaklui in zee te gaan.

Lees meer...

verbouwen_bouwtekening_200801

Communiceren met de aannemer

Je ziet je prachtig verbouwde huis al helemaal voor je. Maar hoe leg je een aannemer uit wat je precies voor ogen hebt? Deze 5 tips helpen je om zo goed mogelijk met je aannemer te communiceren.

 

Tip 1. Zet je wensen op papier

Hoe beter je zelf weet wat je wilt, des te makkelijker is het om afspraken te maken met een aannemer. Zet daarom je wensen op papier. Het liefst zo gedetailleerd mogelijk. Denk ook na wanneer de verbouwing uiterlijk klaar moet zijn. Op deze manier kan een aannemer al snel zien of je plannen haalbaar zijn of niet.

Lees meer...

verbouwen_klushelm_oranje_0804

Klussen met Poolse klussers

Ze duiken steeds vaker op, de Oost-Europese, vaak Poolse klussers. Wat zijn de voor- en nadelen? En waar moet je op letten als je in zee gaat met deze klussers?

Er werken sinds het openstellen van de grenzen zo'n 30.000 Poolse klussers in Nederland. Hun Oost-Europese buren uit Slowakije, Hongarije en Roemenië zijn ook in aantocht.

Lees meer...