VerBOUWgarantie

De verbouwing is vaak een hele organisatie. Naast de zoektocht naar de juiste mensen, het idee en materiaal, wordt er vaak één ding over het hoofd gezien. De garantie. Want wie betaalt er als je een jaar na verbouwing fouten ontdekt?


Daarom de VerBOUWgarantie!

In onze rubiek Zo Verbouw Ik vertelt Annabel haar verbouwingsverhaal. Ze liet door een aannemer - in wie ze alle vertrouwen had - een dragende muur verwijderen. Al snel bleek het foute boel.

Helaas was Annabels aannemer niet aangesloten bij de Stichting BouwGarant, waardoor ze ook geen VerBOUWgarantie heeft kunnen afsluiten. Nadat haar aannemer failliet was verklaard, moest Annabel zelf opdraaien voor de kosten van de schade van haarzelf (€ 10.000) en de schade van haar buren (€ 20.000).


Hoe werkt de VerBOUWgarantie

Met de VerBOUWgarantie ben je gedekt tegen faillisement van je aannemer. Ook als er gebreken zijn in het werk van je aannemer en de aannemer kan deze gebreken niet zelf herstellen, worden de herstelkosten door BouwGarant vergoed. De volledige voorwaarden en informatie over de kosten vind je op de site van www.verbouwgarantie.nl.

De VerBOUWgarantie kun je alleen aanvragen als je aannemer is aangesloten bij Stichting Bouwgarant. Vraag hiernaar wanneer je met je aannemer in gesprek bent.
 

Tip: Wil jij een VerBOUWgarantie? Let dan wel op dat je met een BouwGarant aannemer werkt. Op de website van Bouwgarant vind je de BouwGarant aannemer bij jou in de buurt.

beurs_woonbeurs07-modulerecreatiewoning-2_pietboon-k&a_0710